Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Volejbalisté Českých Budějovic sahají po titulu, Lvy doma deklasovali 3:0

Volejbalisté Českých Budějovic sahají po titulu. Obhájce trofeje Lvy Praha doma porazili hladce 3:0 po setech 25:20, 25:18 a 25:16 a sérii na tři výhry vedou 2:0 na zápasy. O jedenáctém titulu v klubové historii mohou rozhodnout už v úterý v pražské UNYP Aréně. Nejlepším hráčem dnešního zápasu byl se 23 body domácí univerzál Stijn van Schie, který nahrazuje zraněného Alejandra Gonzáleze.

Jihostroj proti vítězům základní části navázal na úspěch z Prahy a před zaplněnou halou zejména díky skvělé obraně vlétl do zápasu vedením 10:2. Vzápětí Lvi sice snížili na dvoubodový rozdíl, ale vývoj setu už nezvrátili. Nepomohlo ani dvojstřídání, kdy místo univerzála Caseyho Schoutena a nahrávače Jakuba Janoucha přišli David Kollátor a Stefan Thiel.

V úvodu druhého setu se Lvi poprvé dostali do vedení, ale nevydrželo jim dlouho. Domácí otočili ze 4:6 na 8:6 a pokračovali ve spanilé jízdě. Útokem drtili Pražany, kteří marně hledali odpověď. Trenér Juan Manuel Barrial marně hledal sestavu, která by dokázala trvale českobudějovické volejbalisty přehrát. Na palubovce mu v některých okamžicích zbyli ze základní šestky jen blokaři Fynnian McCarthy a Pablo Crer, ale i snažení náhradníků bylo marné. Lvi sice v závěru druhého setu snížili ze 13:21 na 18:21, ale pak už neuhráli ani bod.

V úvodu třetí sady Lvi zlepšili servis i útok, ale na rozjeté domácí volejbalisty to nestačilo. Jihočeši pod taktovkou nahrávače Eduarda Carísia útočili ve velkém stylu, celkově měli v této sadě šedesátiprocentní úspěšnost útoku. Vyhráli ji o devět bodů a přiblížili se triumfu v extralize volejbalistů.

Papírové předpoklady zatím neplatí. Jihostroj může oplatit Lvům loňskou finálovou porážku, má v sérii tři mečboly. „Já bych si za tým strašně přál, abychom se nebáli vyhrát. Na začátku série jsme byli outsideři, Pražáci byli favorité, teď je to přesně naopak, tak doufám, že se nezalekneme. Musíme absolutně zapomenout, že jsme vyhráli, a začít odznova," řekl v nahrávce pro média domácí blokař Oliver Sedláček.

Chceme titul, říká argentinský smečař Luengas před finálovou sérií

Pochvaluje si život v Českých Budějovicích i atmosféru při zápasech. Argentinský volejbalista Ignacio Luengas vyhlíží s Jihostrojem finálovou sérii, která odstartuje tuto středu. V rozhovoru pro Budějckou Drbnu hodnotí dosavadní průběh sezony,...

Naopak nahrávači Lvů Thielovi do řeči nebylo. „Je těžké najít slova. Budějovice hrály dobře. My jsme nenašli servis, oni měli dobrou obranu. Budeme bojovat v UNYP Aréně, abychom se sem vrátili. To je jediné, na co myslím," uvedl. Kouč Lvů Barrial uznal, že Jihočechy zastihlo finále ve skvělé formě.

„Teď musíme bojovat jinak, protože doma je šance znovu se vrátit do finále a narušit jejich sebevědomí. Protože to je teď na vrcholu," poznamenal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky volejbal, jihostroj, české budějovicie, sport, lvi praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Českých Budějovic sahají po titulu, Lvy doma deklasovali 3:0  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.