Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dny rakouské a bavorské kuchyně v Masných krámech

Masné krámy představí v příštím týdnu kuchyni našich nejbližších sousedů z Rakouska a Bavorska. Šéfkuchař Luděk Hauser nabídne hostům „Wiener Schnitzel“, „Tiroler Gröstl“ a další speciality. Interiér Masných krámů bude vyzdoben v národních barvách Rakouska a Bavorska a personál bude obsluhovat ve stylových „lederhosen“.

Třetí ročník Dnů rakouské a bavorské kuchyně zahájí v pondělí 21.11. v 18 hodin honorární konzul Rakouské republiky ing. Lubomír Sýkora. Na akcí převzal záštitu pan Dkfm. Dr. Nikolaus Seiwald, obchodní rada Rakouského velvyslanectví.

České Budějovice, 16. listopadu 2011 – Masné krámy představí v příštím týdnu kuchyni našich nejbližších sousedů z Rakouska a Bavorska. Šéfkuchař Luděk Hauser využil při přípravě speciálního menu své bohaté zkušenosti z hotelu Bayerischer Hof v lázeňském městě Bad Füssing, které patří kvalitou služeb mezi nejlepší lázeňská místa v Evropě. Již třetí ročník Dnů rakouské a bavorské kuchyně zahájí v pondělí 21. listopadu v 18:00 hodin honorární konzul Rakouské republiky ing. Lubomír Sýkora. Na akcí převzal záštitu pan Dkfm. Dr. Nikolaus Seiwald, obchodní rada Rakouského velvyslanectví, který přijde do Masných krámů ochutnat ve středu 23. listopadu.

„Hostům nabídneme „Tiroler Gröstl“, originální „Wiener Schnitzel“ z telecího masa a několik dalších specialit. Chutí se chceme co nejvíce přiblížit originálům od našich sousedů,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

Interiér Masných krámů bude vyzdoben dekoracemi v národních barvách Rakouska a Bavorska a personál bude obsluhovat ve stylových „lederhosen“.

Dny rakouské a bavorské kuchyně v Masných krámech 21.11. - 27.11.2011

Menší pokrmy „pod pivo“
100g „Leberkäsemmel“ (sekaná v housce)...................................................................................................45,- Kč
150g  „Tiroler Speckplatte“ (tyrolský špek)......................................................................................................98,- Kč
120g „Weisswurst“ (bílá klobása), sladká hořčice, pečivo..........................................................................68,- Kč
200g „Weisse Rettich“ (bílá ředkev neboli vodnice)......................................................................................39,- Kč

„Suppe“ (polévka)
0,22 l Brotsuppe (chlebová polévka)................................................................................................................30,- Kč

„Schmankerl“ (hlavní jídla)
150g „Tafelspitz“ (vařené hovězí), dušená smetanová kapusta, bujonové brambůrky...........................98,- Kč
200g „Jägerbraten“ (vepřová krkovice v houbovém sosu), domácí špekový knedlík..............................98,- Kč
360g „Tiroler Gröstl“ (restované hovězí maso s bramborami), s cibulí, zeleninou a sázené vejce.....89,- Kč
150g „Königsberber Klopse“ (masové kuličky), v kapari vinné omáčce, dušená rýže...........................98,- Kč
400g „Käsespätzle“ (sýrové špecle), s restovanou cibulkou......................................................................89,- Kč
200g Originál „Wiener Schnitzel“ z telecího masa, petrželkový brambor, citron....................................159,- Kč

„Etwas Süsses“ (dezert)
200g „Kaiserschmarren“ (flambovaný císařský trhanec), jablečné pyré...................................................45,- Kč

Masné krámy jsou vyhlášené především kroužkovaným ležákem Budweiser Budvar, který je čepován z pivních tanků. „Svatomartinské posvícení“ je jen jednou z mnoha letošních gastronomických akcí. Již ve druhé polovině listopadu proběhnou „Dny rakouské a bavorské kuchyně“ pod záštitou obchodního oddělení Rakouského velvyslanectví.

Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz.

Autor: Petr Samec, Budějovický Budvar

Štítky kuchyně, Rakousko, Bavorsko, vídeňský řízek, České Budějovice, Evropa, Petr Samec, Budějovický Budvar, Bad Füssing

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dny rakouské a bavorské kuchyně v Masných krámech  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.