Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do kontejnerů na odpad úmyslně házel nedopalky z cigaret.

Indicie a poznatky dovedly českobudějovické kriminalisty k osobě 25letého muže z Českobudějovicka, který má na svědomí nejméně 3 případy úmyslných zapálení kontejnerů na odpad v krajském městě.

Zjištěné a odůvodněné skutečnosti nasvědčují tomu, že podezřelý muž dne 23.dubna letošního roku, v době kolem jedné hodiny ranní, úmyslně zapálil dva plastové kontejnery před domem na Pražské třídě, a to tím způsobem, že do kontejnerů  hodil nedopalek cigarety. Ve stejnou dobu ve Staroměstské ulici, v prostoru staveniště bytového domu, zapálil plachtu oplocení tím, že vhodil na papírový odpad za plotem opět nedopalek hořící cigarety. Zřejmě si myslel, že se na jeho nezákonné jednání, kterým napáchal celkovou škodu za bezmála 12 000 korun, nepřijde. Zmýlil se. Od včerejšího dne čelí trestnímu stíhání pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody v délce trvání až jednoho roku.
 

Zdroj: PČR JČK

Štítky kontejner, odpad, cigareta, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do kontejnerů na odpad úmyslně házel nedopalky z cigaret.  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.