Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Mariánské náměstí bylo doplněno žlutým značením

Úpravy křižovatky na Mariánském náměstí spojující ulice Na Sadech – Husova třída - Pražská třída končí přidáním žlutého kříže. Značení má omezit vjíždění do křižovatky v případě, že hrozí zhoršení průjezdnosti.

Na základě doporučení projektanta bylo doplněno vodorovné dopravní značení na Mariánském náměstí a v přilehlé Husově třídě. Jde o tzv. žluté kříže upozorňující na zákonnou povinnost řidičů nevjíždět do křižovatky v případě, že nemohou pokračovat v jízdě,“ uvedla tisková mluvčí českobudějovické radnice Jitka Welzlová.

Označení slouží jako doplňkové opatření k úpravám signálních plánů na základě vyhodnocení prvního měsíce provozu po rekonstrukci křižovatky a spuštění koridoru MHD. „Úprava spočívala v prodloužení délky zelené na výjezdu z ulice 28. října a k pozdržení začátku volna z ulice Na Sadech v případě stojící kolony na levém odbočení do Husovy třídy tak, aby mohlo dojít k zařazení vozidel z ulice 28. října,“ dodal náměstek primátora Petr Podhola.

Štítky doprava, žlutý, kříž, Mariánské, náměstí, Na Sadech, Petr Podhola, Mariánské náměstí (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mariánské náměstí bylo doplněno žlutým značením  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.