Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Čtyřkilometrový obchvat Srubce za půl miliardy má konkrétní rysy. Termín stavby ne

Obyvatelé Srubce by se měli v budoucnu dočkat severního obchvatu, který odkloní auta z obce. Začínat by měl na příjezdu od Ledenic a ústit u dálnice D3.

Obchvat je v plánu severně od Srubce a má mít několik okružních křižovatek, aby bylo možné odbočení do obce i chystané nové zástavby. Napojen má být na šestou etapu zanádražní komunikace a tím pádem i na sjezd z D3.

Rozpočet není uzavřený, ale jedná se o stovky milionů korun. „Rozpočet je odhadován přibližně na více než 470 milionů korun,“ uvedl tiskový mluvčí kraje Radek Šíma. Délka obchvatu je 4 132 metrů a počítá mimo jiné i s vykřížením s Dobrovodskou ulicí, kde kvůli okolní zástavbě budou v délce kolem 350 metrů pětimetrové zárubní zdi. Dále bude na obchvatu napojení na ulici U rybníka nebo ulici Do Mladého.

V současné době probíhá investiční příprava. Zatím se upravuje projektová dokumentace pro územní řízení a zadává se. Časový odhad realizace stavby je zatím předčasný,“ dodává dále Šíma.

Trasa šesté etapy přeložky silnice II/157 začíná ve směru od Českých Budějovic napojením na mimoúrovňovou křižovatku Pohůrka, která řeší křížení a sjezdy na dálnici D3. Obchvat zahrnuje nové autobusové zastávky.

Pokud se stavba podaří realizovat, pokusí se Jihočeský kraj kvůli značné finanční náročnosti využít i prostředky Evropské unie.

Štítky Srubec, obchvat, Ledenice, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřkilometrový obchvat Srubce za půl miliardy má konkrétní rysy. Termín stavby ne  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.