Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Cyklolávka přes Vltavu u Meteoru se začne stavět letos. Ulehčí cyklistům cestu do Budějc

Město už od roku 2014 plánuje stavbu lávky, která by propojila současnou pravobřežní cyklostezku s levým břehem, kde by vedla bezpečná cesta do Plané, Homol nebo Boršova nad Vltavou. Lávka v Rožnově u hřiště TJ Meteor vedoucí přes Vltavu má být součástí ucelené cyklistické stezky, díky které nebudou muset kolaři jezdit například přes rušnou Lidickou třídu nebo přes E55 směrem od Plané. Radní projednávali tuto zakázku, která by měla s náklady vyjít na částku zhruba 20 milionů korun.

„Předpokládáme, že se nám podaří v letošním roce stavbu zahájit. Mohli bychom udělat přípravu na obou březích, kde by už vznikly nosné konstrukce,“ poznamenal ke stavbě lávky náměstek pro investice Petr Holický. Nadace Jihočeské cyklostezky již před časem na projekt věnovala půl milionu korun. Budějce na akci spolupracují i s okolními obcemi, které mají zájem o to, aby jejich obyvatelé mohli dojíždět do krajské metropole na kole rychleji a bezpečněji. Stavba lávky pro cyklisty a pěší může být hotová v roce 2017. Město na projekt čerpá evropské peníze.

Autoři

Štítky Vltava, cyklostezka, České Budějovice, Planá, lávka, Rožnov, Boršov nad Vltavou, Homole, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklolávka přes Vltavu u Meteoru se začne stavět letos. Ulehčí cyklistům cestu do Budějc  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.