Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dopravní podnik sjednotí tarifní zóny, cestující ušetří na časových kuponech

Budějcký dopravní podnik sjednotí časové předplatní jízdenky. Od srpna dojde ke zrušení druhé tarifní zóny, do které spadaly všechny obce mimo katastrální území Českých Budějovic. Cestující starší 16 let zaznamenají třeba u ročního kuponu přibližnou úsporu ve výši 2000 korun.

„Cílem tohoto kroku je nejen zjednodušení systému přepravy, ale také věříme, že díky sníženým nákladům budou naše služby využívat i cestující, kteří doposud preferovali individuální dopravu,“ sdělil ředitel a místopředseda představenstva Slavoj Dolejš. O tomto kroku rozhodla na svém posledním zasedání Rada města.

Stejný efekt si od chystaného kroku slibuje i náměstek primátora pro dopravu František Konečný. Věří, že sjednocení tarifních zón omezí zátěž města vozidly, kterými právě obyvatelé okolních měst jezdí do centra. Ztráta, která tímto krokem dopravnímu podniku vznikne, bude kryta Jihočeským krajem, doplnil Konečný informace.

Foto Matěj Večeřa

Štítky dopravní společnost, České Budějovice, František Konečný, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik sjednotí tarifní zóny, cestující ušetří na časových kuponech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.