Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Stavební práce na dvanáct srpnových dnů zcela uzavřou křižovatku ulic Strakonická a Husova

Výstavba středového ostrůvku a dokončovací práce zcela uzavřou křižovatku ulic Strakonická a Husova v Českých Budějovicích. Ta je součástí stavby propojení sídlišť Vltava a Máj, tudíž ulic Strakonická a M. Horákové. Úplná uzavírka začne v sobotu 12. srpna a potrvá do středy 23. srpna.

Doprava v době uzavírky českobudějovické křižovatky ulic Strakonická a Husova bude vedena objízdnou trasou.„Vozidla do 3,5 tun a autobusy budou jezdit kolem Obchodního domu Tesco po komunikaci J. Boreckého. Auta nad 3,5 tun pojedou až na křižovatku silnic I/3 a III/14539 a MK Husova U Výstaviště," uvedla mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová.

Doprava městské hromadné dopravy bude využívat autobusovou zastávku Vltava, střed. V ulici Strakonická bude zřízena provizorní okružní křižovatka. „Ta zajistí otáčení autobusů i obsluhu přilehlých ulic Bezdrevská a Fr. Ondříčka. MHD bude jezdit po objízdných trasách s využitím ulice J. Boreckého, kam bude dočasně přemístěna zastávka Vltava - střed pro směr Pražská třída. Přechodně budou zrušeny autobusové zastávky U Výměníku a Otavská,“ vysvětlil náměstek českobudějovického primátora Petr Holický s tím, že se úprava provozu bude týkat i ulic Dlouhá, Fr. Ondříčka, Husova, O. Nedbala, Strakonická a Vodňanská.

Autoři | Foto c-budejovice.cz

Štítky křižovatka, Husova, Strakonická, ulice, stavba, propojení, České Budějovice, Vltava, Tesco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vít Profant

Na křižovatce Strakonická x Fr. Ondříčka můžeme od počátku dopravních omezení sledovat přehlídku řidičské tuposti, a to já tím místem jen (obvykle 2 x denně) projíždím. Dříve nerespektování zákazu otáčení, neschopnost přizpůsobit se novému uspořádání jízdních pruhů, nepochopení značky přikázaný směr objíždění. Nyní, když je tam zase provizorní kruhový objezd, jsem už byl svědkem toho, jak při průjezdu křižovatkou z jihu na sever jeli jedno auto, jeden motocyklista a jeden cyklista na kruhovém objezdu v protisměru...

Úterý, 15. srpna 2017, 09:48Odpovědět

Stavební práce na dvanáct srpnových dnů zcela uzavřou křižovatku ulic Strakonická a Husova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.