Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ANKETA: Na Dlouhé louce v Českých Budějovicích bude parkoviště pro stovky aut

V odstavné parkoviště pro osobní automobily se promění plocha Na Dlouhé louce v Českých Budějovicích, kterou nyní využívají kamiony jako odpočívadlo. Do prostoru od křižovatky u výstaviště až ke Kauflandu by se mělo vejít asi pět stovek aut. Město hodlá místo částečně uvolnit, než začne stavba nové multifunkční haly.

V blízkosti českobudějovického centra, Na Dlouhé louce, vznikne parkoviště pro několik stovek osobních automobilů. Bude na ploše od českobudějovické křižovatky u výstaviště až k obchodnímu domu Kaufland. V současnosti tento prostor z velké části využívají řidiči kamionů jako odpočívadlo. To chce ale radnice zrušit. Také tři nájemníci, kteří měli v pronájmu místo v části odpočívadla, už dostali výpověď. Po nich budou muset plochu Na Dlouhé louce opustit i nákladní auta. 

„Celý prostor poblíž kruhové křižovatky, kde jezdily motokáry, v sezoně se tam prodávají stromečky a brambory, ale i okolí, chceme upravit a otevřít vozidlům,“ potvrdil českobudějovický primátor Jiří Svoboda.

Odstavné odpočívadlo pro kamiony by se mohlo přesunout za město. Pro kamiony hodlá město novou odstavnou plochu zřídit u letiště v Plané v areálu opuštěných kasáren. 

„Jednám teď o tom, aby se tam odstavné parkoviště pro nákladní automobily přemístilo," uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola. Ten rezolutně odmítá variantu bez odstavného parkoviště pro nákladní automobily. „Už jsme zažili, že kamiony parkovaly po městě živelně, kde se dalo. A k tomu se rozhodně nechceme vracet," dodal Podhola.

Nové parkoviště pro osobní automobily bude asi deset minut chůze od českobudějovického centrálního náměstí. Část plánovaného parkoviště začne fungovat už letos v létě, kdy město zahájí stavbu nové multifunkční haly, která bude stát nedaleko. „Práce si vyžádají omezení míst ke stání aut na současném parkovišti u sportovní haly. Proto je chceme nahradit na ploše, kde postupně bude vznikat nové parkoviště," řekl českobudějovický primátor Jiří Svoboda. 

A to je důvod, proč zmiňované úpravy potřebuje město stihnout dříve, ideálně než začne stavět novou multifunkční halu. Kvůli demolici a následnému budování zabere zhotovitel část parkovací plochy přímo u současné sportovní haly. Bourat by se mělo začít už v červnu.

Vítáte záměr města odsunout kamiony k letišti a Na Dlouhé louce zřídit parkoviště pro osobní auta?

Celkem hlasovalo339 čtenářů

Štítky doprava, parkoviště, České Budějovice, auto, louka, automobil, Kaufland, nákladní automobil, Jiří Svoboda, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Za Zimoly kraj zdecimoval veřejnou dopravu v neuvěřitelných číslech. A nyní se divíte, proč je město přecpáno auty k prasknutí. Až kraj napraví hloupé kroky svých zastupitelů, či netáhel z JIKORDu - t.j. zřídí na CELÉM území kraje integrovaný dopravní systém, tak se situace rychle zlepší. Pro příklad, jak má vypadat veřejná doprava si můžete zajet do Středních Čech, což není příliš daleko. Tam se erár o občany jinak stará, nežli zde, v kocourkovském venkově, kde bohatí chataři, či lékaři v politice chmatají a dávají dobrou noc.

Pátek, 9. března 2018, 09:25Odpovědět

ANKETA: Na Dlouhé louce v Českých Budějovicích bude parkoviště pro stovky aut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.