Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ulici Milady Horákové na sídlišti Máj čekají opravy. Budějčáky tak potrápí několik uzavírek

Budějcká ulice Milady Horákové dostane nový kabát. Opravovat se bude ve dvou etapách od 3. dubna až do konce měsíce. Řidiči proto musí na sídlišti Máj počítat s dopravním omezením.

K uzavírce ulice Milady Horákové dojde v úseku od ulice Evžena Rošického po ulici Antonína Barcala. „Tato oprava povrchu je realizována v souvislosti s budovanou stavbou propojení Milady Horáková a Strakonické. Konkrétně se jedná o položení takzvaného tichého asfaltu,“ upřesnila mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Uzavírka potrvá od 3. dubna do 30. dubna a proběhne ve dvou etapách. První etapa bude od 3. dubna do 15. dubna a půjde o úsek mezi okružní křižovatkou Milady Horákové - Evžena Rošického a křižovatkou s ulicí Norberta Frýda. Druhá etapa bude na první bezprostředně navazovat a potrvá až do 30. dubna.

„Časový předěl mezi první a druhou etapou může být ovlivněn průběhem stavebních prací, proto je třeba, aby řidiči dbali zvýšené opatrnosti a důsledně se řídili přechodným dopravním značením,“ doplnila Welzlová.

Uzavírka ovlivní i provoz městské hromadné dopravy

Průjezd uzavřeným úsekem bude autobusům městské hromadné dopravy umožněn. Během první etapy budou obě zastávky Máj – Milady Horákové posunuty, a to do prostroru mezi vyústění obou konců ulice Norberta Frýda.

Od 14. do 15. dubna a 29. dubna bude kvůli pokládce obrusných vrstev stejná zástávka dočasně zrušena v obou směrech. Trasa linky 21 bude vedena obousměrně Větrnou ulicí, kde budou náhradní zastávky.

Objízdná trasa je po celou dobu uzavírky vedena ulicemi Antonína Barcala, Větrná a Evžena Rošického. „Ulice Norberta Frýda je pak ponechána ve stávajícím dopravním režimu, kdy část ulice je jednosměrná. Zpřístupnění obou konců ulice je u obou etap zajištěno přes parkoviště, které je umístěno souběžně s ulicí Milady Horákové. Tato trasa není značená,“ upozorňuje Welzlová.

Z parkoviště u prodejny Penny bude ve druhé etapě, tedy od 15. dubna do 30. dubna, umožněn výjezd pouze příčným přejetím do ulice Prachatická. Bude se jednat o jednosměrku. Příjezd na parkoviště bude možný jen z ulice Antonína Barcala.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky uzavírka, doprava, silnice, práce, Milady Horákové, Milada Horáková, Evžen Rošický, Antonín Barcal, Norbert Frýd, sídliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulici Milady Horákové na sídlišti Máj čekají opravy. Budějčáky tak potrápí několik uzavírek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.