Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Českokrumlovští policisté dohlížejí na přechody pro chodce

Čtrnáctý kalendářní týden je věnován dopravně bezpečnostní akci s názvem Zebra se ze tebe nerozhlédne. Českokrumlovští policisté proto od úterý 3. dubna do pátku 6. dubna střeží přechody pro chodce s cílem vzdělávat chodce, především ty nejmladší.

Dopravně bezpečnostní preventivní projekt „Zebra se za tebe nerozhlédne“, kterému je věnován týden od 3. do 6. dubna je celorepublikový. Policisté z celého Českokrumlovska jako již tradičně dohlížejí u frekventovaných přechodů a připomínají chodcům, zejména těm nejmladším, jak správně přecházet vozovku a jak se správně chovat v silničním provozu.

„V úterý 3. dubna navštívila policistka z oddělení tisku a prevence žáky Základní školy Kaplická v Českém Krumlově, kde proběhla přednáška na téma chodci a cyklisté v silničním provozu podle zásad BESIP. Na závěr děti od policistů dostaly drobné dárky,“ popsala policejní mluvčí Lenka Pokorná s tím, že v průběhu měsíce dubna uskuteční policistka oddělení tisku a prevence ve spolupráci s dopravními policisty celkem dvanáct přednášek na téma doprava. Za dětmi pojede do základních škol Kaplická, Velešín a Horní Planá.

„Cílem projektu je preventivně působit na chodce a další účastníky silničního provozu, zejména pak osvojovat dodržování pravidel bezpečného přecházení vozovky, odbourávat mýty o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce,“ dodala mluvčí Pokorná.

Autoři | Foto Policie České Republiky, pixabay.com

Štítky policie, prevence, přechod pro chodce, bezpečnost, Český Krumlov, silniční provoz, BESIP, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českokrumlovští policisté dohlížejí na přechody pro chodce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.