Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nové autobusy na stlačený zemní plyn vyjely do ulic. Překvapí novým interiérem i funkcemi

Budějcký dopravní podnik letos chystá zásadně obnovit vozový park. Postupně tak začal do provozu začleňovat vozy na CNG pohon, které představují přínos jak pro životní prostředí, tak i pro cestující. Do konce roku pořídí dopravce ještě osm dalších autobusů.

Nové autobusy Solaris Urbino CNG, kterých v tuto chvíli vlastní Dopravní podnik města České Budějovice šestnáct, představují nejen přínos pro životní prostředí ve městě, ale také přináší komfort pro cestující a řidiče. „Nové nízkopodlažní vozy jsou vybaveny celovozovou klimatizací, mají nové řešení interiéru s červeným čalouněním sedadel a cestující jistě ocení USB přípojky pro nabíjení svých mobilních zařízení,“ prozradil mluvčí dopravního podniku Viktor Lavička. Přínosem budou také barevné LED panely s informacemi pro pasažéry.

„Obnova vozového parku a zavádění nových technologií vycházejí ze strategických cílů, které naše společnost představila již v roce 2016, kdy jsme se vydali takzvanou chytrou cestou“, řekl ředitel společnosti a místopředseda představenstva Slavoj Dolejš.

V roce 2018 městský dopravce pořídí ještě dalších osm autobusů, čímž se počet vozů na CNG rozroste na devatenáct autobusů Solaris Urbino 12 CNG a pět velkokapacitních článkových vozů Solaris Urbino 18 CNG. Investice do těchto vozů se vyšplhala na 172,7 milionů korun, přičemž z 85 procent je spolufinancovaná z fondů Evropské unie.

Dopravní podnik v dubnu otevřel svou vlastní stanici CNG v prostorách vozovny v Novohradské ulici v Českých Budějovicích.

Tisková zpráva

Štítky autobusy, CNG, dopravní podnik, novinka, České Budějovice, stlačený zemní plyn, dopravní společnost, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Jen tak dál, to je parádní! Škoda, že obdobně nečiní kraj. Který za celou svou existenci dokázal vyhnat neuvěřitelných 60% cestujících z veřejné dopravy a zdecimovat síť linek osobních vlaků....

Čtvrtek, 3. května 2018, 09:47Odpovědět

Nové autobusy na stlačený zemní plyn vyjely do ulic. Překvapí novým interiérem i funkcemi  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.