Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

ANKETA: Odtažená vozidla najdou lidé nově i na webu městské policie

Své odtažené auto mohou nyní řidiči v Českých Budějovicích najít mnohem snadněji. Díky novince, kterou připravila městská policie na svých stránkách, totiž stačí do příšlušné kolonky naťukat registrační značku a ihned zjistíte, zda se vaše auto projelo na odtahové parkoviště.

„Je mnoho otázek, které nás napadnou, když nenalezneme svůj automobil na místě, kde jsme zaparkovali. Právě pro tyto situace vzniklo na webových stránkách Městské policie České Budějovice online vyhledávání odtažených vozidel,“ prozradil k novince mluvčí městské policie David Štýfal a upozornil, že v této situaci je zbytečné v první chvíli volat na Policii České republiky na linku 158.

Na webu městské policie stačí jen do příslušné kolonky zadat registrační značku vozidla, které hledáte, a ihned zjistíte, jestli bylo vozidlo odtaženo. V případě že tomu tak je, dostanete informace, jak postupovat dál. V registru najdou řidiči pouze vozidla, která byla odtažená v krajském městě.

Městská policie může odtáhnout auto v případě, že tvoří překážku v silničním provozu a nebylo jako překážka označeno. Z pravidla to bývá v případech, kdy vůz stojí ve výjezdu nebo v křížovatce, na vyhrazeném parkovacím stání nebo není zachována dostatečná vzdálenost před přechodem pro chodce. V takové situaci putuje auto na odtahové parkoviště do areálu Dopravního podniku České Budějovice.

Za odtažení vozidla přitom řidiči neplatí malý peníz. Úplný nucený odtah vyjde na 1912 korun, k tomu se dále platí parkovné na odtahovém parkovišti 97 korun za každý započatý den. V případě, že nedojde k úplnému odtažení, platí řidič „pouze“ 363 korun.

Líbí se vám novinka online dohledání odtaženého vozidla?

Celkem hlasovalo25 čtenářů

Štítky odtažené vozidlo, parkování, městská policie, České Budějovice, obecní policie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Odtažená vozidla najdou lidé nově i na webu městské policie  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.