Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další uzavírka zkomplikuje budějckou dopravu. Lidická třída dostane nový povrch

Další uzavírka čeká frekventovanou Lidickou třídu už v pondělí 9. července. Po loňských opravách dojde ke konečné úpravě povrchu. Po dobu prázdnin tak bude řidičům komplikovat cestování nejen uzavírka Lidické třídy, ale i stále trvající úprava křižovatky Boženy Němcové a L. B. Schneidera. Obě akce přitom neměly probíhat společně z důvodu možných dopravních komplikací.

Původně měla částečná uzavírka zhruba půlkilometrového úseku začít už 1. července. „Staveniště je již předáno zhotoviteli a termín zahájení uzavírky je plánován na pondělí 9. července,“  vysvětlil vedoucí Odboru dopravy a silničního hospodářství Jiří Klása.

Lidická třída dostane nový povrch po loňských opravách inženýrských sítí. Oprav se dočkají i zastávky městské hromadné dopravy, přechod pro chodce u ulice Šumavská, obrubníky a chodníkové plochy. Silnice se bude opravovat v rámci společné investice Jihočeského kraje a města České Budějovice. Práce by měly kraj stát zhruba sedm a půl milionu korun a město kolem jednoho a půl milionu korun.

Práce na Lidické třídě by měly trvat maximálně šedesát dní. Celé letní prázdniny a téměř polovinu září tak budou muset řidiči počítat s dopravním omezením a objízdnou trasou pro vozidla nad šest tun.
Objízdná trasa pro vozidla nad šest tun.

Dvě částečné uzavírky – úplná komplikace

V době částečné uzavírky Lidické třídy stále potrvá i rekonstrukce křižovatky L. B. Schneidera a Boženy Němcové. V jedné části města se tak bude pracovat na dvou velmi vytížených silnicích. Práce na zmiňované křižovatce přitom měly být na konci června hotové.

ČTĚTE TAKÉ: Na částečně uzavřené silnici se zatím nepracuje. I tak auta z Lidické do L. B. Schneidera nemohou 

„Termín prací na křižovatce byl upraven z důvodu vzájemné koordinace akcí města a Jihočeského kraje, který je investorem rekonstrukce Lidické třídy. Kdyby se obě akce dělaly najednou, vznikly by problémy s dopravou. Kraj měl původně rekonstrukci Lidické provést na jaře letošního roku a stavbu ukončit do poloviny roku, následovat měly úpravy křižovatky. Z důvodů nedostatečných kapacit zhotovitele, který bude provádět rekonstrukci Lidické pro Jihočeský kraj, bylo dohodnuto, že stavební úpravy křižovatky se provedou dříve, a to v květnu až červnu,“ vysvětloval v březnu náměstek českobudějovického primátora Petr Holický.

Práce na křižovatce ale začaly s více než měsíčním zpožděním. Řidiči se tak budou muset až do 31. července, kdy by měla být křižovatka hotová, připravit na možné „problémy s dopravou“.

Štítky Lidická třída, rekonstrukce, oprava, doprava, omezení, České Budějovice, Božena Němcová, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další uzavírka zkomplikuje budějckou dopravu. Lidická třída dostane nový povrch  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.