Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějcký magistrát zmodernizuje křižovatky, slibuje plynulejší průjezdy městem

Budějce jsou proslulé hustotou dopravního značení a křižovatek. Čtrnáct z nich město zmodernizuje a zapojí do systému inteligentní dopravy.

Modernizovány budou tyto křižovatky:
Pekárenská – Jírovcova
L. B. Schneidera – Boženy Němcové
Mánesova – Čechova
Rudolfovská – Dobrovodská
Na Sadech – Krajinská
Husova – Branišovská
Husova – Oskara Nedbala
Pražská – Strakonická

U všech čtrnácti křižovatek se bude upravovat signalizace, na několika z nich proběhnou stavební úpravy. „Po modernizaci budou křižovatky schopné aktuálně reagovat na změnu dopravní poptávky ve špičce,“ vysvětluje náměstek primátora.

Nový systém by měl umožnit dynamické řízení dopravy. „Když nikde nikdo neprojíždí, přestože je z jednoho směru zelená vlna, křižovatka vás pustí, a pak se zase přepne na zelenou vlnu,“ popisuje nový systém náměstek.

O to se bude starat nové řídící centrum dopravy ve městě, které momentálně magistrát projektuje. Na modernizaci křižovatek poskytlo městu dotaci ministerstvo dopravy.

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky Budějce, doprava, křižovatky, modernizace, magistrát, Božena Němcová, Oskar Nedbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

K plynulému průjezdu aut by přispěla zásadním způsobem jedna věc: Kraj, který v minulosti decimoval systém veřejné dopravy se zvláštním zaměřením ke zničení sítě linek osobních vlaků (kterým jaksi z principu silniční zácpy příliš nevadí) musí pohřbít doktrínu řízeného vytlačování veřejné dopravy z povědomí Jihočechů, stejně jako pohřbili jejího tvůrce - Zdeňka Žemličku - Zimolova poradce pro vyvedení peněz z baliku na dopravní obslužnost. Až si tedy posypou krajské papalášské hlavy popelem, přehodnotí hloupé "koncepty", ODStřihnou od prachů majitele jihotranzů a jiných přeléváren peněz pro Zimolou vytvořenou mocenskou kliku, postačí zajet do Středočeského kraje a okopírovat jejich systém přestupních míst bus/vlak, záchytných parkovišť mimo velká města s vazbou na vlaky, provázanost a hustotu spojů, pak bude líp.

Čtvrtek, 29. listopadu 2018, 11:15Odpovědět

Budějcký magistrát zmodernizuje křižovatky, slibuje plynulejší průjezdy městem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.