Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Neděli bez aut na budějckém náměstí někteří řidiči nerespektují, odtahová služba už odtáhla přes dvacet aut

Českobudějovické náměstí má za sebou třetí adventní neděli bez aut. Zatímco návštěvníci trhů si novinku chválí, někteří řidiči zákaz vjezdu nerespektují a na náměstí si parkují vesele dál. Na ně může čekat nemilé překvapení v podobě odtažení auta.

O zákazu vjezdu na náměstí během adventních nedělí uvažovala podle náměstka primátora radnice už minulý rok.„Nevyšlo to, protože trhy už byly v plném proudu, bylo málo času na komunikaci s veřejností, a navíc bychom kvůli přípravě a správním lhůtám stihli možná tak poslední adventní neděli. V předstihu, už v letošním srpnu, jsme se s pořadateli trhů dohodli, že adventní neděle budou bez aut,“ uvedl náměstka primátora Juraj Thoma.

Nápad města lidé prý chválí. „Z náměstí se stalo jedno velké korzo a je to docela příjemné. Lidé, kteří jdou navštívit adventní trhy, jsou se zákazem vjezdu aut spokojeni. Horší je to s řidiči. Ti v některých případech zaparkují na náměstí už v sobotu a auto na něm nechají do neděle stát. Od nedělní desáté hodiny tak riskují, že jejich auto bude odtaženo,“ řekl náměstek pro dopravu Viktor Lavička.

Městská policie už několik takových případů řešila. „Během první adventní neděle bylo odtaženo sedm aut, o týden později deset aut a minulý týden šest aut,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Zákaz platí vždy od desáté hodiny dopolední do půl jedenácté večer. Na Štědrý den bude uzavírka platit od desáté do páté hodiny. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky auta, náměstí, advent, městská policie, zákaz parkování, Juraj Thoma, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Výborná věc, bezohledně kroužící auta kolem trhů, permanentně ohrožující chodce zmizela alespoň v nejexponovanějším čase. Po dlouhé době tak lze pozorovat náznak činů v oblasti dopravy, které se netýkají omezování jakéhokoliv jiného účastníka provozu, nežli automobilistů. Auta jsou protěžována celá desetiletí a někde je hranice jejich bezuzdně bezhlavé podpory. Došli jsme k ní právě nyní?!

Čtvrtek, 19. prosince 2019, 12:14Odpovědět

Neděli bez aut na budějckém náměstí někteří řidiči nerespektují, odtahová služba už odtáhla přes dvacet aut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.