Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Úterní kolony na hranicích jsou pryč, provoz je plynulý

Průjezd přes hraniční přechody do Rakouska a Německa v Jihočeském kraji je dnes plynulý. Na hranicích se v minulých dnech tvořily několikakilometrové kolony kvůli podrobným kontrolám všech aut. Podle policistů i řidičů pomohlo zjednodušení režimu na hranicích pro řidiče nákladních aut nad 3,5 tuny, které platí ode dneška.

„Provoz na všech otevřených hraničních přechodech je plynulý. Nové nařízení policistům usnadnilo práci a pomohlo dopravě,“ uvedl tiskový mluvčí polici Jiří Matzner. V Jihočeském kraji se smí přejet do Německa přes Strážný na Prachaticku. Do Rakouska mohou řidiči využít přechody v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku, v Českých Velenicích a Nové Bystřici na Jindřichohradecku.

U hranic se od úterý tvořily několikakilometrové kolony, podle dopravců je způsobovaly plošné kontroly délky pobytu řidičů v zahraničí. Dopravci vládu žádali o okamžité zastavení hraničních kontrol při cestách na západ. Ministr vnitra a šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček proto ve čtvrtek rozhodl, že policie upustí od dodatečné administrativy.

Policisté v rámci opatření proti šíření koronaviru do dneška zajišťovali evidenci pohybu osob a prověřovali, zda nepřekračují dobu 14 dní pobytu v zahraničí.

Autoři | Foto

Štítky Rakousko, Německo, automobilová, koronavirus, Jihočeský kraj, doprava, Jan Hamáček, Ústřední krizový štáb, okres Prachatice, Dolní Dvořiště, okres Český Krumlov, Nová Bystřice, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Úterní kolony na hranicích jsou pryč, provoz je plynulý  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.