Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ŘSD může stavět obchvat Chýnova, ministerstvo potvrdilo povolení

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) může začít stavět silniční obchvat Chýnova na I/19, který z města vyvede tranzitní dopravu mezi Pelhřimovem a Táborem. Ministerstvo dopravy jako odvolací orgán v pátek vydalo rozhodnutí, kterým se potvrzuje povolení stavby vydané loni v prosinci krajským úřadem Jihočeského kraje. Na twitteru to oznámil generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Podle webu ŘSD bylo proti povolení stavby podané odvolání v lednu.

Stavba obchvatu by podle Mátla mohla začít v září. „ŘSD má podepsanou smlouvu se zhotovitelem a bezprostředně po nabytí právní moci rozhodnutí stavbu zahájí,“ uvedl na twitteru.

Obchvat za 262 milionů korun bez DPH chtěl stát podle dřívějších údajů začít stavět loni na jaře, námitky do stavebního řízení ale podala žena, jíž poblíž trasy patří pozemky.

Městem Chýnov, které leží na hlavním tahu z Tábora na Humpolec a k dálnici D1, projíždí 10 tisíc aut denně, z toho 3 tisíce nákladních. V Chýnově vede hlavní silnice do kopce a z kopce a obsahuje zatáčky. Obchvat měřící 3,5 kilometru by měl vést jižně od města, z většiny po zemědělských pozemcích. Podle webu ŘSD by ho měla postavit firma M-Silnice.

Autoři | Foto

Štítky ČR, stavby, silnice, správa, ŘSD, Chýnov, Ředitelství silnic a dálnic, Radek Mátl, Tábor, Jihočeský kraj, Pelhřimov, Twitter, Humpolec, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD může stavět obchvat Chýnova, ministerstvo potvrdilo povolení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.