Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Doprava v okolí nemocnice kolabovala. Testování na koronavirus zkomplikovalo provoz v ulici Boženy Němcové

Desítky minut v koloně trávili řidiči, kteří dnes projížděli ulicí Boženy Němcové. Důvodem byl velký počet lidí mířících na koronavirový test v objektu budějcké nemocnice. Největší zájem o vyšetření je tradičně v pondělí a pátek. Proto nemocnice doporučuje využívat také ostatních pracovních dní. Zájem o testování právě v budějcké nemocnici je velký především kvůli tomu, že je jediným zařízením v kraji, které dělá vyšetření bez objednání.

Českobudějovická nemocnice přesunula odběrové místo 9. září k patrovému parkovišti pro veřejnost vedle fitness centra Delfín. Zájem o testování v budějcké nemocnici je však tak velký, že doprava v okolí během pondělního dopoledne a po poledni kolabovala. „Na místě posilujeme ostrahu, která usměrňuje dopravu. Přesto situaci vyřeší až systém objednávání,“ shrnula redakci Drbny mluvčí budějcké nemocnice Iva Nováková.

Podle ní na testy dojíždí také lidé z jiných okresů a testovací místo čelí nevídanému náporu. „Testování probíhá každý pracovní den. Proto pomůže, když zájemci využijí také jiné dny, než pondělí a pátek, kdy je tradičně největší zájem o testování. K dispozici jsou také další odběrná místa v kraji,“ dodala. 

V jižních Čechách se v současné době mohou samoplátci nechat testovat v odběrových místech všech jihočeských nemocnic, kromě budějcké. Ta vyšetřuje jen indikované případy. Zároveň je jediná, která dělá test okamžitě bez objednání.

V krajském městě najdou samoplátci odběrové místo v laboratořích Synlab v ulici U tří lvů.  Laboratoř Nextclinics znovu testuje samoplátce ve stanu u hlavního vchodu do areálu výstaviště v Husově ulici. Odběry jsou prováděny bez předchozího objednání od pondělí do čtvrtka vždy od 8 do 14 hodin. Synlab testuje také v Českém Krumlově a nyní nově i v českobudějovické Vrbenské ulici v areálu PCO.

„Pro podezření na onemocnění COVID-19 bylo na jihu Čech dosud indikováno k vyšetření celkem 38 152 osob. V povinné karanténě se k nedělní 18. hodině nacházelo 598 osob. Počet vyšetřených samoplátců v regionu se v neděli zvýšil o tři na celkových 7 315,“ konstatovala epidemioložka jihočeské Krajské hygienické stanice Jitka Luňáčková.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, nemocnice, koronavirus, doprava, testování, Božena Němcová, Nemocnice České Budějovice, Krajská hygienická stanice, Česko, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Richter

Vůbec se nedivím že zkolabovala doprava kvůli ´´ DOVOZCŮM COVID 19 ´´

Pondělí, 21. září 2020, 17:31Odpovědět

Doprava v okolí nemocnice kolabovala. Testování na koronavirus zkomplikovalo provoz v ulici Boženy Němcové  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.