Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Některé autobusové linky do Prahy se možná dočasně zruší

Koronavirus začíná páchat škody i ve veřejné dopravě. Kvůli opatřením ubylo v budějcké MHD cestujících ve večerních a nočních linkách, stejné problémy pozoruje i společnost ČSAD České Budějovice, která uvažuje o dočasném zrušení dálkových spojů do Prahy.

Dopravní podnik Českých Budějovic dnes s vedením města řešil, zda kvůli dalším omezením nepřejde na prázdninový provoz, k němuž sáhl na jaře. „Ve hře je návrat k prázdninovému provozu a omezení nočních linek. Mělo by se rozhodovat zítra (v úterý) na krizovém štábu. Je předpoklad, že s pravděpodobností od čtvrtka," řekl ředitel dopravního podniku Českých Budějovic Slavoj Dolejš.

Kvůli zavedeným opatřením lidé nevyužívají hlavně večerní a noční spoje městské hromadné dopravy. „Klesl počet cestujících, nouzový stav se projevil. Řekl bych, že se to týká večerních a nočních spojů, jejich obsazenost je nízká," řekl Dolejš s tím, že přesná čísla dopravní podnik zatím nemá.

To samé zaznamenala i firma ČSAD Autobusy České Budějovice, propad cestujících je nyní výraznější než při jarní koronavirové vlně. I to přispělo k tomu, že firma uvažuje nad dočasným zrušení pravidelných spojů do Prahy. Hlavním důvodem je ale obava z nákazy. „Máme pocit, že pokud sem něco přijde, tak z těchto směrů, takže máme obavy spíš o řidiče a cestující," řekl generální ředitel firmy Vladimír Homola.

O postupu se chce poradit s krizovým štábem kraje. „Probereme, jestli má cenu teď tyto spoje, které nevyužívají ani lidé do zaměstnání, ani do škol nechat v provozu," dodal ředitel.

Štítky ČR, koronavirus, automobilová, MHD, autobusy, Jihočeský, AUDIO, Praha, České Budějovice, dopravní společnost, ČSAD, Vladimír Homola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé autobusové linky do Prahy se možná dočasně zruší  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.