Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

České dráhy omezí v souvislosti s opatřeními provoz vlaků

České dráhy v souvislosti s opatřeními kvůli zhoršené epidemické situaci upraví provoz dálkových vlaků mimo dopravní špičku. Od 19. října omezí například provoz na linkách z Prahy do Hradce Králové, Brna, Českých Budějovic a Děčína, uvedly České dráhy na twitteru.

„Na základě aktuálních vládních opatření v souvislosti s epidemickou situací upravíme nabídku dálkových vlaků mimo dopravní špičku a v okrajových časech," uvedly České dráhy. Omezení se dotkne na jihu Čech také spojů České Budějovice - Jihlava - Brno. Dopravce ale ujišťuje, že i přes tato omezení bude nadále na všech linkách zajištěna dostatečná nabídka vlaků. Kompletní seznam jednotlivých linek naleznou cestující na webu.

Mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová také připomněla, že od 1. září znovu platí povinnost používat ve vlacích a v dalších prostředcích veřejné dopravy ochranné prostředky dýchacích cest. „Prosíme cestující, aby toto nařízení respektovali a chránili tak nejen sebe, ale také své spolucestující a vlakový personál," uvedla. Dodala, že České dráhy neustále provádí intenzivní úklid a dezinfekci souprav.

Omezení autobusových spojů

O omezení dopravních spojů jednal i autobusový dopravce ČSAD Autobusy České Budějovice. Dočasně omezit chtěl některé pravidelné spoje do Prahy. Hlavním důvodem byl propad cestujících, ale i obava z nákazy. „Máme pocit, že pokud sem něco přijde, tak z těchto směrů, takže máme obavy spíš o řidiče a cestující," řekl generální ředitel firmy Vladimír Homola.

Od dnešního dne jezdí podle prázdninových jízdních řádů také městská hromadná doprava. „Vedlo nás k tomu několik důvodů. Od zahájení nouzového stavu máme propad asi 20, 30 procent cestujících. Druhá věc, která je velmi důležitá, že školáci nepůjdou do školy, tudíž vytíženost školních spojů bude nulová,“ vysvětlil rozhodnutí města náměstek primátora Viktor Lavička.

Zároveň s prázdninovým jízdním řádem dopravní podnik zrušil také noční spoje. Důvodem je jednak menší vytížení těchto linek a také snaha o zálohování řidičů. „Už teď jsou někteří řidiči v karanténě a výpadek tam je. Nižší počet spojů znamená menší vytížení řidičů, a tím pádem i kdyby se náhodou něco stalo, můžeme řidiče nasadit podle potřeby," řekl Lavička.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky České dráhy, doprava, omezení, koronavirus, České Budějovice, Praha, Brno, Děčín, Twitter, Česko, Jihlava, Vladimír Homola, ČSAD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České dráhy omezí v souvislosti s opatřeními provoz vlaků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.