Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

MHD v Budějcích začne od konce listopadu jezdit v běžném rozsahu

České Budějovice od 30. listopadu obnoví běžný provoz městské hromadné dopravy (MHD) prakticky v celém rozsahu. Důvodem je to, že od tohoto dne se do lavic vrátí další žáci základních škol. Noviářům to řekl Petr Ferebauer z kanceláře českobudějovického primátora. MHD od říjnového uzavření škol přešla na prázdninový jízdní řád.

"S očekávaným opětovným zahájením výuky na školách od 30. listopadu vracíme k tomuto datu provoz MHD do standardního jízdního řádu. Návrat k obvyklému režimu se nebude týkat nočních linek číslo 53 a 59. Tyto nebudou jezdit po dobu trvání nouzového stavu vůbec," uvedl českobudějovický primátor Jiří Svoboda (ANO).

Od středy mají standardní výuku žáci prvních a druhých ročníků základních škol. V pondělí 30. listopadu se do tříd vrátí zbývající ročníky prvního stupně a 9. tříd, žáci ze 6. až 8. třídy budou mít týden výuky ve škole a týden z domova.

Některé školy však očekávaly, že výuku s ohledem na zmírňování epidemie koronaviru zahájí o týden dříve. "Vím, že některé soukromé školy u nás rodičům říkaly, že mohou začít 23. listopadu a jsou na to připraveny. Ale situace je taková, že výuku zahájí až 30. listopadu," řekl táborský starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DPMCB

Štítky ČR, koronavirus, správa, školy, MHD, Jihočeský, městská hromadná doprava, České Budějovice, Jiří Svoboda, ANO 2011, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MHD v Budějcích začne od konce listopadu jezdit v běžném rozsahu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.