Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

I po prázdninách bude městská jezdit v omezeném režimu

I po skončení vánočních prázdnin bude městská hromadná doprava ve městě jezdit v prázdninovém režimu. Město o to požádalo Dopravní podnik kvůli epidemické situaci. V upraveném režimu jezdí o zhruba 12 procent autobusů méně.

Městská hromadná doprava bude v prázdninovém režimu pokračovat i po 3. lednu. „Vládní nařízení platná zatím do 10. ledna 2021, mimo jiné zavádějí distanční výuky do všech typů škol, mimo 1. a 2. tříd základních škol, mateřských školek a speciálních škol.  Ze zkušeností z minulých obdobných opatření víme, že městská hromadná doprava není tak vytěžovaná, aby se musela vrátit do standardního režimu. Vyčkáme dalších nařízení Vlády ČR a podle toho budeme reagovat,“ uvedl k aktuální situaci náměstek primátora Viktor Lavička.

Prázdninový režim podle něj snižuje počet vypravených spojů o zhruba 12 procent. Zároveň jsou díky němu také menší nároky na počet řidičů, kteří musí do služby. „Jejich výpadek by znamenal opravdu velké komplikace,“ dodal náměstek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto dpmcb.cz

Štítky MHD, městská hromadná doprava, prázdniny, koronavirus, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I po prázdninách bude městská jezdit v omezeném režimu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.