Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

ŘSD začne opravovat hlavní tah v Drahonicích. Kamiony musí úsek objet

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne 22. března s další částí oprav silnice I/22 na průtahu obcí Drahonice. Firma Skanska tam vybuduje středové dělící ostrůvky, opraví i opěrné zdi. Osobní auta obcí projedou, provoz budou řídit semafory. Nákladní auta budou muset cestou do Strakonic objet úsek po silnicích I/20 a I/4. Náklady na práce, jejichž první část skončila loni v listopadu, jsou 31,7 milionu korun bez DPH.

Silnice I/22 je hlavní tah z Vodňan přes Strakonice do Klatov a Domažlic. O opravě informoval Adam Koloušek z českobudějovické pobočky Ředitelství silnic a dálnic.  

Loni stavbaři vyměnili asfalt, na silnici byly v úseku dlouhém asi kilometr výtluky, trhliny a vyjeté koleje. Nyní Skanska vybuduje střední dělící ostrůvky u vjezdu do Drahonic, opraví i opěrné zídky a zdi. „Práce se měly původně stihnout všechny v jednom roce, ale praktičtější je to na dvě etapy," řekl Koloušek.

Řidiči kamionů musí cestou do Strakonic využít objížďku po silnicích I/20 a I/4. Když pojedou nákladní auta dál do Horažďovic, musí po objízdné trase přes silnice I/20 a II/188, protože v Horažďovicích se také opravuje vozovka, doplnil Koloušek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, silnice, stavby, Drahonice, Ředitelství silnic a dálnic, Strakonice, Skanska, Vodňany, Klatovy, Domažlice, Horažďovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD začne opravovat hlavní tah v Drahonicích. Kamiony musí úsek objet  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.