Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ŘSD zítra zprovozní silnici I/3 ve Velešíně. Skončí uzavírka pro kamiony

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zprovozní v pátek kolem poledne úsek silnice I/3 s křižovatkou vozovky II/155 ve Velešíně na Českokrumlovsku. Skončí tak oprava, která trvala na obchvatu města téměř tři měsíce. Kamiony tak už nebudou muset objíždět místo přes Český Krumlov.

Silnice I/3 je hlavní tah na Rakousko. Silničáři opravovali úsek dlouhý 3,1 kilometru od křižovatky v Holkově až k čerpací stanici směrem na Dolní Dvořiště. „Končí i úplná uzavírka, která platila pro nákladní automobily. Ty už tak nebudou nemuset využívat objízdnou trasu přes Český Krumlov," uvedl Adam Koloušek z českobudějovické pobočky ŘSD. V Krumlově se kvůli opravě tvořily podle ČTK kolony ještě dnes. Práce stály téměř 28 milionů bez DPH.

Omezení na trase ale úplně nezmizí. ŘSD dál předělává na silnici I/3 křižovatku na příjezdu do města. Z dopravního hlediska už podle ŘSD nevyhovovala. Chybí pruhy pro levé odbočení ve směru České Budějovice – Velešín a křižovatka má nevhodný úhel křížení. Tyto práce za 22,2 milionu bez DPH potrvají do konce léta. Je to společná investice ŘSD, města Velešín a kraje. Zhruba 500 metrů dlouhý úsek bude průjezdný jedním pruhem kyvadlově. Dopravu budou řídit semafory.

Na silnici I/3 byl několik měsíců omezený povoz i loni, u Netřebic na Českokrumlovsku. Několikrát byl krátkodobě zavřený železniční most. Kvůli intenzivnímu provozu se tam loni v květnu a červnu dvakrát utrhl kus svahu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ŘSD, oprava, silnice, Velešín, Ředitelství silnic a dálnic, Český Krumlov, okres Český Krumlov, Rakousko, Dolní Dvořiště, Holkov, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD zítra zprovozní silnici I/3 ve Velešíně. Skončí uzavírka pro kamiony  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.