Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stavbu dálnice mezi Příbramí a Pískem povede mezinárodní tým manažerů

Stavbu a následný provoz dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem, která se jako první staví formou PPP projektu, povede mezinárodní tým manažerů. Generálním ředitelem projektu se stal Němec Christian Biegert, v nejvyšším vedení bude i český zástupce Vojtěch Janoušek, který se stal finanční ředitelem. Třetím členem vedení bude další Němec Thomas Wegner. Stavba 32 kilometrů dlouhého úseku začala před třemi týdny.

Stavba dálnice D4 z Příbrami do Písku je prvním dálničním projektem PPP v Česku. Soukromý investor bude mít na starosti stavbu 32 kilometrů dálnice, kterou bude po její dostavbě v roce 2024 provozovat spolu s dalšími už existujícími 16 kilometry následujících 25 let. Stát mu bude dálnici postupně splácet a nakonec ji celou převezme. Česko by mělo za využívání dálnice zaplatit 17,8 miliardy korun v čisté současné hodnotě.

Podle konsorcia, kam patří francouzské firmy VINCI Concessions, VINCI Highways a Meridiam, je tříčlenné vedení spojením odborníků na velké infrastrukturní stavby a finanční řízení s mezinárodními zkušenostmi. Do čele projektu byl jmenován Němec Biegert, který je zároveň výkonným ředitelem VINCI Highways pro střední Evropu.

"Díky našemu zázemí přinášíme i jistotu finančního zajištění a rozsáhlou globální odbornost, a to nejen v oblasti realizace dálničních projektů, ale také v kvalitě každodenních služeb,“ řekl Biegert. V minulosti se podílel na stavbách například v Rusku, Velké Británii, Indii nebo Latinské Americe.

Největší bolest jihu Čech? Podle lídrů do podzimních voleb hlavně dostavba dálnice D3

Především dokončení dálnice D3 vidí jako největší problém lídři největší stran na jihu Čech pro podzimní parlamentní volby. Někteří z nich připustili, že za poslední čtyři roky stavba dálnice, která má spojit rakouské hranice s Prahou, pokročila....

V nejvyšším vedení projektu má zastoupení i Česko, hlavním finančním ředitelem je Vojtěch Janoušek, který v minulosti zastával nejvyšší funkce v nadnárodních stavebních a infrastrukturních společnostech jako VINCI, Bouygues nebo SUEZ. Podle konsorcia by měl zúročit znalosti mezinárodního podnikového prostředí i místního trhu. Hlavním technickým ředitelem projektu je Thomas Wegner, který se naposledy jako technický ředitel podílel na stavbě 140 kilometrů dálnice mezi Moskvou a Petrohradem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MDČR

Štítky Písek, Příbram, dálnice, stavba, PPP, projekt, Thomas Wegner, Vojtěch Janoušek, Česko, Vinci, Toskánsko, Rusko, Indie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavbu dálnice mezi Příbramí a Pískem povede mezinárodní tým manažerů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.