Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Město se připravuje na další rozšíření modrých zón. Akci provází komplikace

, aktualizováno 17. září 2021, 8:00

Už na začátku listopadu by chtělo město spustit v další části Českých Budějovic placené parkovací zóny. Stejně jako při minulém zavádění modrých stání by měl do konce roku fungovat zkušební režim a platit by lidé měli začít od nového roku. Ani tentokrát se zavádění nových zón neobešlo bez komplikací.

Tento týden se začaly v další části Českých Budějovic objevovat modré pruhy podél parkovacích míst. Město se začíná připravovat na třetí etapu parkovacích modrých zón. Ty se mají pravděpodobně od listopadu 2021 rozšířit do jižní části města. Konkrétně jde o Havlíčkovu kolonii, Lidickou třídu až po Papírenskou ulici, Novohradskou ulici a oblast od Lannovy třídy k Mánesově ulici.

S označováním zón začaly pracovníci městem najaté firmy tuto středu. V některých místech jim ale práci znemožňovala zaparkovaná auta. „Podmínkou pro jejich práci jsou vyparkovaná vozidla. Upozorňují na to dopravní značky zákazu zastavení a dodatkové tabulky s upřesněním data a času, jedná se vždy pouze o pracovní dny v čase od 8 do 18 hodin. Podle zhotovitele řidiči právě toto označení totálně ignorují, což jim samozřejmě znemožňuje práci,“ uvedl náměstek primátora Petr Holický (ANO). Komplikací může být také počasí. Podle Holického se v případě, kdy bude pršet, nedá značení připravovat.

Nedostatek parkovacích automatů

Nejde ale o jediné komplikace, které město se zaváděním nových zón má. Kvůli zpožděným dodávkám nebudou moct být všechny lokality osazeny parkovacími automaty. „Už teď víme, že všude ty automaty včas nebudou,“ řekl redakci Holický. Žádné konkrétní informace ale k novým zónám sdělovat nechtěl. Na pondělním jedním rady města se podle něj mají upřesnit všechny detaily.

Podle dřívějších informací by ale měl být systém fungování stejný jako v ostatních částech města. Platit by měly zóny ve všední dny od 8 do 20 hodin. Cenově by parkování mělo stát pro rezidenty 400 až 500 korun ročně a pro abonenty 4 až 5 tisíc korun ročně.

Ke spuštění zón chystá město také informační kampaň. Tu má zajistit budějcký dopravní podnik. „Návrh kampaně již schválila i Rada města, pouze je potřeba doladit poslední detaily, zejména pro klienty důležité termíny. Jedná se o údaje, od kdy se budou moci přijímat žádosti o oprávnění, od kdy budou vydávána fyzicky a od jakého data začnou parkovací zóny platit. Tuto informaci bychom měli od města obdržet v pondělí po radě a poté bychom již celou kampaň odstartovali,“ přiblížil manažer útvaru marketingu a PR Viktor Lavička.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redakce

Štítky parkování, parkovací zóny, novinka, město, České Budějovice, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město se připravuje na další rozšíření modrých zón. Akci provází komplikace  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.