Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dopravní podnik spustí v Budějovicích test elektronických označníků na zastávkách

O nadcházejícím víkendu spustí Dopravní podnik města České Budějovice zkušební provoz elektronických panelů na zastávkách. Vedení podniku žádá cestující, aby zasílali své postřehy. Cílem je zpřesnit čas, který označníky uvádí.

Systém fungunje díky novým palubním počítačům. Ty mají předpoklad příjezdu vozů výrazně zpřesnit. „Během testování Dopravní podnik města České Budějovice prosí o součinnost i cestující veřejnost, zjištěné problémy s označníky přímo z provozu mohou hlásit na speciální e-mailovou adresu oznacniky@dpmcb.cz,“ vzkázala mluvčí dopravního podniku Barbora Smudková.

Test už provedli zaměstnanci v areálu podniku. Data byla přesná a spolehlivá. „Věříme, že označníky v zastávkách budou informace přijímat stejně spolehlivě jako ty zkušební. O nadcházejícím víkendu budou naši pracovníci provádět interní kontrolu správné funkčnosti přímo v terénu. Pokud by ale cestující problémy během nadcházejícího víkendu zaznamenali, budeme jim vděční za zaslání podnětů dopravnímu podniku,“ sdělil Radek Filip, manažer útvaru dopravy.

Jízdné zaplatí kartou

Zkušební provoz je součástí projektu, který má zvýšit kvalitu služeb. Díky němu jsou ve vozech například nová palubní zařízení či digitální radiostanice. „Kvůli těmto nutným montážním pracím musely být elektronické zastávkové označníky dočasně vypnuté,“ uvedla mluvčí. 

Brzy má být také možné si zakoupit jízdné přímo ve voze pomocí platební karty. „Cestující už nyní mohou ve vozidlech MHD nové odbavovací validátory vidět, prosíme ale, aby do oficiálně oznámeného spuštění systému nastupovali do vozů s platnými jízdenkami,“ upozornila mluvčí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, dopravní podnik, autobus, doprava, řidič, dopravní společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik spustí v Budějovicích test elektronických označníků na zastávkách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.