Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Při nehodách na jihu Čech loni zemřelo 45 lidí, o pět více než v roce 2020

Při nehodách na jihočeských silnicích loni zahynulo 45 lidí. Je to o pět více než v roce 2020. Policie v Jihočeském kraji loni řešila 4 322 nehod. Vyplývá to ze statistik, které zveřejnilo policejní prezidium. Současně ale policie upozornila na to, že poslední dva roky nelze srovnávat s běžnými lety. Výrazně je totiž ovlivnila epidemie nemoci covid-19, která znamenala mimo jiné nižší intenzitu dopravy.

Počet nehod na jihu Čech v porovnání s rokem 2020 mírně stoupnul. Tehdy policisté řešili 4 275 havárií. Loni figuroval alkohol u 335 nehod, ve 26 případech pak policie evidovala drogy.

Jihočeský kraj patří tradičně mezi regiony s nejvyšším počtem obětí nehod. Podle dopravních expertů vysoký počet tragických nehod na jihu Čech ovlivňuje fakt, že region je často využíván jako tranzitní, projíždějí jím turisté na dovolené do Rakouska, Itálie nebo Chorvatska.

„Počet osob usmrcených při nehodách za kalendářní rok byl v období od roku 1961, od něhož dopravní policie disponuje souvislou statistikou dopravní nehodovosti, druhý nejnižší po minimu, kterého bylo dosaženo v roce předchozím. Naopak nejvíce osob bylo při dopravních nehodách usmrceno v roce 1969 (1 758 usmrcených osob),“ stojí v dokumentu, který shrnuje nehodovost za celou republiku. 

Materiální škody při loňských nehodách přesáhly na jihu Čech částku 352 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, automobilová, Jihočeský, 2021, havárie, Česko, policie, Jihočeský kraj, Policejní prezidium České republiky, Itálie, Rakousko, Chorvatsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodách na jihu Čech loni zemřelo 45 lidí, o pět více než v roce 2020  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.