Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kraj začne stavět obchvat Vlachovo Březí. Hotovo má být na konci roku 2023

Necelé dva roky má trvat stavba východního obchvatu Vlachova Březí na Prachaticku. Začít by měla na jaře letošního roku a s dokončením počítá kraj na konci roku 2023. Do výběrového řízení se přihlásilo celkem pět zájemců, nejnižší nabídka je 163 milionů korun.

Východní obchvat Vlachova Březí postaví kraj ve spolupráci se samotným městem. Pomoct by měl hlavně ke snížení dopravy ve městě s necelými dvě tisíci obyvatel. Podle krajského náměstka pro finance Tomáše Hajduška (ODS) by měla stavba začít letos v dubnu. Do výběrového řízení na zhotovitele se přihlásilo celkem pět zájemců, výběr vítěze musí schválit rada kraje. Nejnižší nabídnutá cena byla 163 milionů korun.

„Délka obchvatu je 1 130 metrů. Spolu s realizací obchvatu budou provedeny také některé další práce, jako například nezbytné úpravy křižovatek, překládky sítí, postaveno bude 258 metru nových opěrných zdí a 459 metru protihlukových stěn,“ upřesnil Hajdušek.

Na budoucí obchvat se směrem od Prachatic bude najíždět za čerpací stanicí v místě, kde je můstek přes Libotyňský potok. Obchvat bude dále pokračovat přes zatravněné zemědělské plochy mezi obytnou zástavbou města a průmyslovou částí a překříží silnici od Chocholaté Lhoty. Zpátky na silnici směrem na Předslavice napojují před výrobním areálem firmy Reno Šumava.

Se zprovozněním se zatím počítá na konci roku 2023. Na webových stránkách kraje mohou lidé průběžně sledovat stav přípravy nebo realizace všech krajských dopravních staveb.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky doprava, dopravní info, obchvat, Vlachovo Březí, Jihočeský kraj, Tomáš Hajdušek, okres Prachatice, ODS, Březí u Týna nad Vltavou, Reno Šumava a.s., Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj začne stavět obchvat Vlachovo Březí. Hotovo má být na konci roku 2023  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.