Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dopravnímu podniku chybí řidiči. Musí omezit některé linky

Budějcký dopravní podnik musí dočasně upravit provoz některých linek. Důvodem je aktuální zvýšená nemocnost řidičů, a také podstav. Změna se bude týkat linek 1, 3 a 9, u kterých dojde k prodloužení intervalů mezi jednotlivými spoji. Jak dlouho omezení potrvá zatím není jasné.

Dopravní podnik města České Budějovice je nucen od pondělí 23. května přistoupit k dočasné úpravě provozu na linkách 1, 3 a 9. Na těchto linkách dojde z důvodu akutního nedostatku řidičů autobusů a trolejbusů k prodloužení intervalů mezi spoji. Tento stav je způsoben zejména zvýšenou nemocností řidičů a jejich nenaplněným početním stavem,“ uvedla mluvčí podniku Barbora Smudková.

Linky číslo 1 a 3 jezdí na sídliště Šumava a Máj, linka číslo 9 na sídliště Vltava a do obchodní zóny v Českém Vrbném. Intervaly se na lince číslo 3 prodlouží z pěti minut na šest, u devítky o čtyři minuty. Jak se změní interval u linky 1, mluvčí neuvedla. Redukce se podle ní týká ale jen vybraných spojů v úseku mezi sídlištěm Máj a nádražím. Dočasné jízdní řády má podnik na webových stránkách.

Omezené linky vybíral dopravní podnik s ohledem na jejich aktuální obsazenost, podle Smudkové by tedy nemělo docházet ke kapacitním problémům. „V rámci celého systému MHD se jedná o snížení počtu spojů o 4 procenta. Ostatních linek ani víkendového provozu se žádné omezení netýká. Za vzniklou situaci se cestujícím velice omlouváme a naší snahou bude co nejdříve standardní rozsah provozu obnovit,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik města České Budějovice

Štítky dopravní podnik, MHD, České Budějovice, doprava, dopravní společnost, sídliště, Šumava, Vltava, České Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravnímu podniku chybí řidiči. Musí omezit některé linky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.