Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Dvě dívky se na elektrické koloběžce střetly s cyklistkou. Nehodu natočila kamera

Na začátku června natočila kamera v Českých Budějovicích nehodu, při které se dvě dívky na sdílené elektrické koloběžce srazily s protijedoucí cyklistkou. Policisté hledají svědky nehody i dívky, které na koloběžce stály.

Ke střetu došlo 8. června v 15:15 hodin. „Na cyklostezce mezi ulicemi Průběžná a Čéčova jely na sdílené koloběžce dvě dosud neustanovené mladé dívky, které se střetly s protijedoucí cyklistkou,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura. Podle policie dívky ženě neposkytly první pomoc a z místa odešly. 

Nehodu natočila kamera. Na záznamu je vidět střet koloběžky s kolem, po kterém se otřesené ženy zvedají ze země. „Strážcům pořádku se podařilo zajistit kamerové záznamy, kde je popsaná situace nahraná. Svědci či přímo samotné dívky se mohou nahlásit policistovi Janu Mandíkovi,“ informoval Bajcura. 


Střet dívek na koloběžce a cyklistky.

Lidé se mohou obrátit také na linky 158 a 974 226 588 či policejní stanici v Plavské ulici, kde sídlí Dopravní inspektorát Územního odboru České Budějovice. 

K další nehodě koloběžky došlo 15. června krátce před 18. hodinou v parku ve směru z Rudolfovské na Lannovu třídu. Na koloběžce tam jeli dva mladí chlapci. „Mladík se plně nevěnoval řízení a srazil chodce, který šel po pravé okraji cyklostezky. Ten se po pádu těžce zranil,“ popsal Bajcura. 

Při nehodě v centru města se těžce zranil chodce. 

Ten také připomněl, že jízda na sdílených koloběžkách v Českých Budějovicích je povolena osobám starších 18 let a pouze pro jednoho. „Dopravní policisté v posledních týdnech vyšetřují zvýšený počet obdobných nehod. Jen svou opatrností a obezřetností zamezíte vzniku nehodových dějů,“ dodal mluvčí. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, České Budějovice, video, koloběžka, kolo, cyklista, havárie, videokamera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dvě dívky se na elektrické koloběžce střetly s cyklistkou. Nehodu natočila kamera  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.