Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ještě mi nebylo patnáct, řekl řidič překvapeným policistům

V pondělí písečtí policisté zastavili auto, ve kterém cestovala skupinka teenagerů. Hlídka vůz kontrolovala náhodou, protože mu nesvítila světla. Řidič pak přiznal překvapeným policistům, že mu ještě nebylo patnáct let.

Událost se stala 11. července před půlnocí. Policisté si všimli osobního automobilu značky Ford, které přijíždělo z ulice Dvořákova a nesvítilo.

Hlídka se rozhodla auto zkontrolovat. Řidič ale zrychlil a odbočil do sídliště. Policisté proto použili světelný signál s nápisem Stop Policie, poté vůz zastavil.

„Z automobilu postupně vystoupilo pět teenagerů a hoch, který vozidlo řídil, vysedl přes sedadlo spolujezdce. Policisté si dobře všimli, kdo řídil, a vyzvali mladíka k předložení řidičského průkazu. Odpověď zněla „Ještě mi nebylo ani patnáct let a žádný řidičský průkaz nemám“,“ popsala policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Policisté poté zjistili totožnost všech cestujících. Byli to tři chlapci a dvě dívky z Písku. Všem bylo čtrnáct a patnáct let.

„Při prošetřování, jak se k automobilu mladiství dostali, vyšlo najevo, že jedna z dívek vzala klíče doma a půjčila je kamarádovi. Během jejich jízdy městem naštěstí nedošlo k dopravní nehodě, policisté případ zadokumentovali a dále zpracovávají. Kontaktovali jsme rodiče, kteří si vůz převzali. Informaci k případu předáme také Orgánu sociálně-právní ochrany dětí,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policie, elektrokolo, peníze, finance, podvod, Ford Motor Company, Orgán sociálně-právní ochrany dětí, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještě mi nebylo patnáct, řekl řidič překvapeným policistům  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.