Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Letiště má nového ředitele. Bude jím Ivan Trhlík, dříve vedl letiště v Bratislavě

Dříve vedl mezinárodní letiště v Bratislavě, nyní vezme pod svá křídla to v Plané. Novým ředitelem Letiště České Budějovice je Ivan Trhlík. Jeho jmenování dnes schválila na mimořádném zasedání Rada Jihočeského kraje.

Nástup nového ředitele na svém mimořádném jednání dnes schválila Rada kraje Jihočeského kraje. Ivan Trhlík dříve působil ve vedení mezinárodního letiště v bratislavě. Pro funkci je tak podle vedení kraje vysoce kvalifikovaný. „Je to člověk, který v letectví prožil celý svůj profesní život, na letištích pracovně prošel celou řadu profesí až po ředitele a předsedu představenstva letiště v Bratislavě s dvěma miliony odbavených cestujících za rok. Díky tomu se dlouhodobě profesně pohybuje v komunikaci s všemi organizacemi, které leteckou dopravu v České republice řídí a ovlivňují, což je pro nás naprosto klíčové,“ komentoval hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS).

Nyní bude podle něj třeba proměnit letiště ve fungující mezinárodní společnost, k čemuž je podle něj nezbytná úzká spolupráce s Řízením letového provozu (ŘLP) s Úřadem pro civilní letectví, ale i s letištěm v Ruzyni. Přávě ŘLP by si mělo na základě dohody s krajem převzít řízení letiště, čímž odpadne nejen nutnost certifikace, ale také některé náklady na jeho provoz. Zároveň se tím urychlil celý proces rozlétání letiště.

Na novou životní etapu na jihu Čech se Ivan Trhlík těší. Funkce se ujme už 15. března a vykonávat ji bude po dobu pěti let. „S letectvím jsem spojil celý svůj dosavadní profesní život a jsem moc rád, že mohu své zkušenosti zúročit právě v Jihočeském kraji. Musím přiznat, že je mojí srdeční záležitostí,“ uvedl. V pozici nahradí Trhlík Roberta Kalu, který byl vedením letiště dočasně pověřen v květnu 2019. Už tehdy ale kraj avizoval, že se jedná o provizorní řešení.

Čedok přidal další dovolenkovou destinaci. Z Budějc budou moct lidé letět na Krétu

Další destinací, kam budou moct lidé létat z Plané u Českých Budějovic, je Kréta. Podle cestovní kanceláře Čedok je o zájezdy takový zájem, že se kromě prodloužení sezóny rozhodla kancelář přidat také novou destinaci. Kolik zájezdů se zatím...

Už toto léto by měli z českobudějovického letiště lidé poprvé odletět na dovolenou. Zájezdy nabízí cestovní kancelář Čedok do nejoblíbenějších destinací, jako je řecký Rhodos, Kréta nebo turecká Antalye. Podle kanceláře je o zájezdy obrovský zájem. Konkrétní počty prodaných zájezdů ale Čedok neuvedl. „Nejvíce se v tuto chvíli prodávají prázdninové odlety během srpna, postupně se plní i zářijové termíny. O obě destinace, které jsou v prodeji od konce loňského roku je zájem. Na konkrétní počty je teď ještě příliš brzo," řekla v polovině ledna redakci tisková mluvčí Kateřina Pavlíková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky letiště, Bratislava, Jihočeský kraj, České Budějovice, Planá, Česko, Čedok, Martin Kuba, ODS, Úřad pro civilní letectví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letiště má nového ředitele. Bude jím Ivan Trhlík, dříve vedl letiště v Bratislavě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.