Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čedok přidal další dovolenkovou destinaci. Z Budějc budou moct lidé letět na Krétu

Další destinací, kam budou moct lidé létat z Plané u Českých Budějovic, je Kréta. Podle cestovní kanceláře Čedok je o zájezdy takový zájem, že se kromě prodloužení sezóny rozhodla kancelář přidat také novou destinaci. Kolik zájezdů se zatím prodalo ale neuvedla.

„Prodeje zájezdů z Českých Budějovic překonaly naše původní odhady, proto na letošní léto přidáváme už třetí destinaci a budeme létat od srpna navíc i na řeckou Krétu. Prodlužujeme také sezónu o další termíny u odletů na Rhodos a do turecké Antalye," komentoval dnes v tiskové zprávě rozhodnutí kanceláře generální ředitel Čedodu Stanislav Zeman.

V polovině ledna přidala kancelář kvůli velkému zájmu lety na řecký ostrov Rhodos a na Tureckou riviéru. Právě to jsou podle Čedoku ty nejoblíbenější destinace, kam zákazníci létají. Kolik přesně zájezdů se prodalo ale Čedok neuvedl. Podle tiskové mluvčí Kateřiny Pavlíkové je na konkrétní počty ještě příliš brzy. „Nejvíce se v tuto chvíli prodávají prázdninové odlety během srpna, postupně se plní i zářijové termíny. O obě destinace, které jsou v prodeji od konce loňského roku je zájem. Na konkrétní počty je teď ještě příliš brzo," řekla redakci Pavlíková.

O lety z budějckého letiště je podle cestovní kanceláře velký zájem. Přibudou další termíny

České Budějovice válí! Takovou větou uvedla cestovní kancelář Čedok, která prodává zájezdy do zahraničí s odletem z letiště v Plané, zájem ze strany lidí. Podle kanceláře se od spuštění prodaly stovky zájezdů, přibudou proto další termíny. První...

Na Krétu budou lidé létat přímým letem do hlavního města Heraklion. Kromě samotných pobytů jsou podle tiskové mluvčí v nabídce také  poznávací zájezdy. První letadlo zamíří na oblíbený řecký ostrov v neděli 13. srpna. Ještě předtím budou moct lidé odletět na Tureckou riviéru, kam se začné létat od 2. srpna a na Rhodos o pět dní později. Do všech tří destinací bude létat letecká společnost Smartwings. Český dopravce bude na chartery používat letadla typu Boeing 737 až pro 189 cestujících v ekonomické třídě.

„Letiště se musí pořádně připravit“

„Pro nás to znamená, že spolupráce s cestovní kanceláří Čedok funguje a zároveň je to pro nás také velká zodpovědnost. Jihočeské letiště se teď musí pořádně připravit na to, co ho v létě čeká. Doteď si takovou zátěž nikdy nevyzkoušelo a budu se maximálně snažit o to, aby byl všechen personál i zázemí připraveno,“ uvedl k novince jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

Vedení Jihočeského kraje se v loňském roce domluvilo na spolupráci ohledně letiště se státním podnikem Řízení letového provozu (ŘLP). Ten si řízení letiště převezme, díky čemuž kraji odpadne nejen nutnost certifikace letiště, ale také se zbaví některých nákladů spojených s provozem. Zároveň se tím urychlil celý proces rozlétání letiště v Plané u Českých Budějovic.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, Kréta, Čedok, Turecko, zájezd, letiště, Rhodos, léto, Martin Kuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čedok přidal další dovolenkovou destinaci. Z Budějc budou moct lidé letět na Krétu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.