Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na některých budějických silnicích dojde kvůli stavbě dálnice ke změnám

Několik dopravních změn, které souvisí se stavbou dálnice D3, čeká v následujících dnech na řidiče v Českých Budějovicích. Informaci na webových stránkách zveřejnila jihočeský pobočka Ředitelství silnic a dálnic.

Od minulého týdne měla být bez výraznějších omezení průjezdná Ledenický ulice. „V místě křížení Ledenické ulice a probíhající stavby tunelu Pohůrka byl doposud provoz veden přes provizorní bypass. Nyní ale omezení končí a provoz se opět vrací do původního profilu komunikace,“ uvedl na konci minulého týdne mluvčí jihočeské ŘSD Adam Koloušek. Podle informací redakce ale silnice otevřena nebyla. Kdy by k tomu mělo dojít zjišťujeme.

Během následujících dní pak na řidiče čekají dvě velké změny. Tou první je zprovoznění mimoúrovňové křižovatky na Pohůrce, a tím i spojovací silnice mezi Zanádražní a Ledenickou ulicí. „Řidiči tak na cestě mezi Hodějovicemi a Srubcem už nebudou muset stavbu dálnice D3 objíždět přes Suché Vrbné,“ vysvětlil Koloušek.

V režimu předčasného užívání by měla být tento týden také zcela zprovozněna okružní křižovatka na Novohradské ve Starých Hodějovicích. Tady byl doposud provoz veden jen po jedné části.

Na obou úsecích dálnice se pracuje, Severní spojka má stavební povolení

Kolem Českých Budějovic se aktuálně připravuje několik dopravních staveb, které po otevření pomohou výrazně zlepšit dopravní situaci v krajském městě. Některé už jsou v realizaci, jiné k ní mají blízko. Podívejte se, jak to s výstavbou dvou částí...

Dálnice D3 z Úsilného do Hodějovic navazuje na již zprovozněný úsek z Borku. Jde o více než sedm kilometrů dlouhou dálnici. Stavba začala v dubnu 2019 a podle původních předpokladů měla být tato část dálnice hotová v září 2022, kvůli nutnosti přeprojektovat zmiňovaný tunel ale nabrala zpoždění. Nyní by se měla podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) otevřít na konci roku 2024.

Na úsek z Úsilného navazuje část z Hodějovic do Třebonína. Oba úseky budou dohromady tvořit obchvat Českých Budějovic, který má odvést dopravu ze silnice I/3, která z Českých Budějovic proudí směrem na Krasejovku. Stejně jako předchozí úsek je zprovoznění plánováno na konci roku 2024.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky doprava, silnicie, dálnice, D3, České Budějovice, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otakar Svoboda

Tak víte co, trochu to posuneme, mezitím rozkopeme už otevřený úsek před ČB, prý kvůli železnici a pak to všechno otevřeme asi v roce 2031. Nebo později, pokud se zase najdou nějaké nejasnosti? Nevadí, ne?

Úterý, 5. prosince 2023, 13:20Odpovědět

Na některých budějických silnicích dojde kvůli stavbě dálnice ke změnám  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.