Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

České dráhy posílí na jihu Čech vlaky do Tábora. Do Prahy totiž jezdí rychlíkem víc lidí

České dráhy (ČD) posílí s novým jízdním řádem od 10. prosince spoje z Milevska a Chýnova do Tábora, mezi Blatnou a Strakonicemi a mezi Jindřichovým Hradcem a Táborem. Omezí naopak provoz některých vlaků v úseku Písek – Protivín. Dopravce také posílí nedělní spoje v okolí Táborska směrem do Tábora, protože přibývá lidí, kteří jezdí s rychlíky a expresy do Prahy.

„Hlavní změny jsou úprava ranních časů pro návozy do škol, hlavně je to nárůst počtu cestujících v úseku Borovany a České Budějovice, kde se přidával jeden spoj. Potom je to nedělní posílení spojů okolo Táborska pro návoz na expresy a rychlíky do Prahy, protože cestujících tam opravdu přibývá. Jinak u linek na Šumavě by se zásadní změny měly dělat až za rok," řekl Jiří Kafka z firmy Jikord, jihočeského koordinátora dopravy. Změní se i časy vlaků z Borovan a okolí do Budějovic, přibylo tam cestujících.

Jihočeši budou od příštího roku využívat pět nových RegioPanterů

Potvrzeno. Jihočeské železnice bude od příštího roku obsluhovat celkem 19 RegioPanterů. Svým podpisem to dnes potvrdili zástupci Českých drah a Jihočeského kraje. Hejtmanství získalo pět nových strojů, o které stáli i zástupci dalších krajů.

V kraji pojede v pracovních dnech 293 vlaků, o víkendech a svátcích pak průměrně 212 regionálních spojů. Národní dopravce posílí provoz v úsecích z Milevska a Chýnova do Tábora, mezi Blatnou a Strakonicemi a mezi Jindřichovým Hradcem a Táborem, uvedl v tiskové zprávě Petr Pošta z tiskového oddělení ČD.

Větší komfort by měli mít cestující příští rok na tratích z Českých Budějovic do Horního Dvořiště a z Rybníku do Lipna nad Vltavou. Díky nedávno podepsané smlouvě drah s Jihočeským krajem tam začne postupně jezdit pět nových vlaků RegioPanter. Do jižních Čech v roce 2024 zamíří nové motorové jednotky RegioFox.

Správa železnic na trati z Rybníka do Lipna již soupravy RegioPanter zkoušela, od 3. listopadu tam jezdí pravidelně o víkendech a svátcích. Díky pěti novým soupravám již bude na této trati příští rok jezdit jen RegioPanter, na trati z Budějovic do Horního Dvořiště pak také, jen s výjimkou vlaků vedených soupravami rakouského národního dopravce ÖBB. Tři nové motorové jednotky RegioFox nasadí ČD na trati z Veselí nad Lužnicí do Českých Velenic, z toho jedna bude záložní. Nový jízdní řád bude platit do 14. prosince 2024.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixa

Štítky železnice, vlaky, České dráhy, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České dráhy posílí na jihu Čech vlaky do Tábora. Do Prahy totiž jezdí rychlíkem víc lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.