Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ledovka trápí řidiče. Hasiči řešili ráno několik nehod

, aktualizováno 23. ledna 2024, 12:43

Jihočeští hasiči dnes zasahovali u několika nehod, které souvisely s namrznutou silnicí. V Sezimově Ústí na Táborsku se srazily dva automobily, u Srlína na Písecku havaroval kamion.

O nehodách informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů na sociální síti X. Od rána podle ní hasiči řešili čtyři nehody spojené s ledovkou. 

„V Mirovicích a Kájově havarovala osobní auta, v Sezimově Ústí se srazily dva osobní vozy a u Srlína havaroval kamión. Všechny nehody jsou bez zranění,“ popsala Matějů.

Další nehody se staly v Nihošovicích, kde se střetla dvě osobní auta. Bouralo se také u Křekovické Lhoty, i tam hasiči zasahovali u srážky dvou aut.

V úterý bude oblačno, místy ojediněle přeháňky, zejména na horách. Denní teploty se budou pohybovat od čtyř do sedmi stupňů Celsia. V noci budou nejnižší teploty dva až minus jeden stupeň Celsia. V předpovědi to uvedl František Vavruška z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

„Záchranáři od rána zasahovali zatím u 7 dopravních nehod napříč celým jihočeským krajem. K tolika dopravním nehodám vyjíždíme v průměru za 24 hodin, k těmto 7 nehodám došlo během 2 hodin,“ informovali jihočeští záchranáři na svém účtu na sociální síti X.

V Česku se tento týden oteplí, bude zataženo a velmi větrno

Česko čeká tento týden oteplení, denní maxima se budou každý den držet nad nulou. Uprostřed týdne mohou vystoupat až nad deset stupňů Celsia. Obloha bude převážně zatažená, meteorologové čekají ve většině dní déšť nebo přeháňky. Bude také silně...

Ve čtvrtek maxima klesnou pod deset stupňů, obloha bude přechodně i polojasná. Vítr bude mít v nárazech stále kolem 70 km/h, k večeru by měl slábnout.

Ohodnoť článek

Foto ZZS JK

Štítky nehoda, ledovka, počasí, jihočeský kraj, námraza, doprava

Ledovka trápí řidiče. Hasiči řešili ráno několik nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.