Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policie hledá svědky tragické nehody. Řidič přejel do protisměru a střetl se s kamionem

Jihočeští policisté hledají případné svědky tragické nehody z minulého týdne. Při ní zemřel řidič automobilu, když přejel do protisměru a následně se střetl s nákladním vozidlem. Nehoda se stala 19. ledna před 15. hodinou.

Nehodu prošetřují policisté z Dopravního inspektorátu Jindřichův Hradec. Došlo k ní v pátek 19. ledna na silnici I. třídy číslo 34 za Stráží nad Nežárkou ve směru na obec Mláka.

„Při nehodě zemřel řidič osobního automobilu Nissan, který z dosud nezjištěných příčin měl přejet do protisměru a tam se čelně střetnout s protijedoucím nákladním automobilem,“ uvedla policejní mluvčí Věra Mžiková.

Ve voze zůstal po nárazu podle záchranářů zaklíněný. „Následkem úrazového mechanismu u něj došlo k selhání životních funkcí a k bezvědomí. Záchranáři těžce zraněnému muži poskytli profesionální resuscitační péči v plném rozsahu a díky tomu se jim podařilo srdeční akci obnovit,“ uvedli záchranáři na Facebooku.

Jihočeští policisté a záchranáři zasahovali v pátek odpoledne na silnici I/34 u obce Stráž nad Nežárkou, kde se čelně srazilo osobní a nákladní auto. Řidič osobního auta zůstal ve voze zaklíněn a došlo u něj k selhání životních funkcí....

Muž byl v kritickém stavu převezen do českobudějovické nemocnice. Tam ale podle policie svým zraněním podlehl.

„Policisté by k objasnění příčin a okolností celé nehody potřebovali ztotožnit svědky, případně řidiče, kteří mají na svých palubních kamerách záznamy, které by mohly pomoci s řádným objasněním této tragické nehody, aby se na ně obrátili prostřednictvím telefonního čísla 974 233 254 nebo přímo přes linku 158,“ vzkázala Mžiková. 

Ohodnoť článek

Foto ZZS JK

Štítky policie, nehoda, jihočeský kraj, doprava, stráž nad nežárkou

Policie hledá svědky tragické nehody. Řidič přejel do protisměru a střetl se s kamionem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.