Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Po střetu osobního a nákladního auta zemřel na Jindřichohradecku muž

, aktualizováno 19. ledna 2024, 22:10

Jihočeští policisté a záchranáři zasahovali v pátek odpoledne na silnici I/34 u obce Stráž nad Nežárkou, kde se čelně srazilo osobní a nákladní auto. Řidič osobního auta zůstal ve voze zaklíněn a došlo u něj k selhání životních funkcí. Záchranářům se podařilo díky resuscitaci obnovit srdeční funkci a ve vážném stavu ho převezli do nemocnice. Tam i přes veškerou péči zemřel.

Nehoda se stala před třetí hodinou odpoledne u obce Stráž nad Nežárkou. Šlo o čelní střet osobního a nákladního auta. „Silnice je aktuálně neprůjezdná. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému," uvedl po třetí hodině odpoledne policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Sedmapadesátiletý řidič osobního auta podle policie ze zatím neznámých důvodů přejel do protisměru, kde se srazil s protijedoucím náklaďákem. 

Ve voze zůstal po nárazu podle záchranářů zaklíněný. „Následkem úrazového mechanismu u něj došlo k selhání životních funkcí a k bezvědomí. Záchranáři těžce zraněnému muži poskytli profesionální resuscitační péči v plném rozsahu a díky tomu se jim podařilo srdeční akci obnovit,“ uvedli záchranáři na Facebooku.

Muž byl v kritickém stavu převezen do českobudějovické nemocnice. Tam ale podle policie svým zraněním podlehl.

Nehoda na několik hodin uzavřela hlavní tah na Jindřichův Hradec. Řidič kamionu vyvázl bez zranění. „Způsobena škoda byla předběžně vyčíslena na nejméně 300 000 korun. Příčinami vzniku této tragické dopravní nehody se budou nadále zabývat jindřichohradečtí dopravní policisté,“ uzavřel Šupík.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JK, Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie, doprava

Po střetu osobního a nákladního auta zemřel na Jindřichohradecku muž  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.