Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Propojka z Branišovské bude pokračovat do Litvínovic

PR článek

V polovině prosince 2023 byla s dvouměsíčním předstihem otevřena propojka Branišovská – Na Sádkách. To je ale jenom první etapa nové silnice, která propojí sídliště Máj s Litvínovicemi a dále s výpadovkou na Kaplici.

Mám radost z toho, že tady dnes stojíme na nové silnici. Důležité pro mě ale je, že nám ještě chybí propojení do Litvínovic a napojení tohohle okruhu na silnici I/3 na Kaplici. Musím říct, že mě trochu mrzí, že koalice před námi sice připravila tuhle stavbu, ale nikdo nepracoval na tom pokračování. Tak jsme se jako Jihočeský kraj ujali koordinace této přípravy. Historicky existuje jenom nějaká studie, ale ta neodpovídá územnímu plánu. My teď musíme lehce upravit koridor, aby se do něho nová silnice vešla,“ vyjádřil se k pokračování silnice hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Díky změně budějovického územního plánu bude nyní možné pracovat na přípravě projektu pro územní rozhodnutí a stavební povolení.

Dostáváme se do katastru Litvínovic a napojujeme se na silnici I/3, což je silnice ŘSD. K sobě na kraj jsem tedy svolal kolegy z města, starostu Litvínovic a zástupce ŘSD a teď společně pracujeme na tomto projektu. Už teď díky vizualizaci vidíme, jak ta komunikace bude vypadat, kudy povede a jak se na silnici I/3 napojí tam, kde je dneska v Litvínovicích kruhový objezd, který se změní na stykovou křižovatku. Já jsem přesvědčený, že když budeme poctivě pracovat a chvátat, tak někdy koncem roku 2025 bychom mohli začít stavět,“ dodal hejtman.

V projektu se počítá i s výstavbou cyklostezky. „Musí tady být dostatečná kapacita chodníků i cyklostezek. Zatím touhle cyklostezkou, která navazuje na stávající síť cyklostezek, dojedeme do ulice Na Sádkách, ale chtěli bychom ji protáhnout až do Rožnova, k Jižní zastávce nebo ideálně až do Mladého ke Složišti,“ dodal k plánované komunikaci první náměstek primátorky Petr Maroš.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky české budějovice, propojka, branišovská, doprava, litvínovice

Propojka z Branišovské bude pokračovat do Litvínovic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.