Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Varování pro řidiče. Farmáři opět vyjedou na česko-německou hranici

V pátek mohou řidič narazit na komplikace spojené se stávkou německých farmářů. Ti opět vyrazí směrem k hraničnímu přechodu Strážný, který využívají mimo jiné pendleři. Budějckou Drbnu o tom informovali zástupci nedalekého města Freyung.

Redakci o možných dopravních komplikacích informoval mluvčí Freyungu Frederik Weinert

„V pátek 26. ledna 2024 se na spolkové silnici B 12 mezi Freyungem a hraničním přechodem Philippsreut očekávají kvůli registrované koloně traktorů od 9:30 do pravděpodobně 12:30 hodin dopravní komplikace,“ upozornil mluvčí německého města. 

K jedné z posledních větších stávek došlo v těchto místech 8. ledna, kdy zemědělci s těžkou technikou vyrazili na již zmíněný hraniční přechod. 

Stávka německých farmářů dnes komplikovala dopravu také na jihu Čech. Pro řidiče byl neprůjezdný hraniční přechod Strážný. Vyplývá to z informací řidičů a policie. Po 11. hodině policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová informovala o tom, že je...

Pro Budějckou Drbnu tehdy dění u hranic popsala Daniela Nováková„Vyrazily jsme s kolegyněmi dříve, protože se o té blokádě mluvilo už dva nebo tři dny nazpět. Bohužel jsme to nestihly. Od pěti hodin tam stáli farmáři a zablokovali všechny pruhy. Čekaly jsme asi 30 minut a poté vyrazili zpět,“ uvedla pendlerka, která pracuje za hranicemi ve wellness hotelu.

Přechod ve velké míře využívají právě Češi, kteří jezdí do Německa za prací. 

Šéf Svazu německých zemědělců (DBV) Joachim Rukwied v polovině prosince varoval vládu, že pokud neodvolá chystané škrty v zemědělství, rozpoutají farmáři od ledna takové protesty, jaké Německo ještě nezažilo. Kabinet Olafa Scholze jim před týdnem vyšel vstříc a oznámil, že zemědělská vozidla budou nadále osvobozena od daně a že daňové zvýhodnění dieselu pro zemědělské stroje bude rušit postupně v několika krocích. DBV ústupek považuje za nedostatečný a požaduje odvolání všech úsporných návrhů. V lednu o tom informovala ČTK.

Ohodnoť článek

Štítky doprava, česko, německo, strážný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Salava

Je třeba ješte přidat a u nás aby to blo pořádný pač vlada nic pro nás nedělá jen pro sebe přidávaji mluvim s lidmi co jsou sami a řikaji já s ebojim rosvirit v kuchyni abych to zaplatil,na důchody přiadli zmetci 360kč a polatky jdou nahoru o daši tisice .

Pátek, 26. ledna 2024, 14:26Odpovědět

Varování pro řidiče. Farmáři opět vyjedou na česko-německou hranici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.