Počasí dnes31 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

U Kaplice a Kardašovy Řečice se střetly kamiony s dalšími vozidly, hasiči museli řidiče z aut vyprostit

Jihočeští hasiči dnes asistovali u dvou dopravních nehod, při nichž se střetl kamion s osobním automobilem a dodávkou. K jedné došlo u Kaplice na Českokrumlovsku, k druhé u Kardašovy Řečice na Jindřichohradecku. Obě nehody si vyžádaly zásah hasičů, kteří museli vyprosit řidiče z automobilů.

První vážná nehoda se stala u Kardašovy Řečice na Jindřichohradecku, kde se střetlo nákladní auto s dodávkou. "Jindřichohradecká profi jednotka vyprostila jednu osobu, provedla protipožární opatření u obou aut a nehodu předala policistům k šetření," sdělila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Doplnila také, že silnice byla po nehodě plně uzavřena.

Na místě zasahovali také jihočeští záchranáři. "Měli jsme v péči dva účastníky nehody. Jeden z řidičů utrpěl lehké poranění hrudníku a byl převezen na urgentní příjem jindřichohradecké nemocnice. Druhý zůstal po nárazu ve voze zaklíněn. Po ošetření byl s lehkým poraněním dolních končetin transportován do nemocnice v Českých Budějovicích," doplnila mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová

K obdobné nehodě dnes došlo také u kaplice. "Nehodu s vyproštěním jsme řešili i dopoledne, a to v Kaplici, kde se opět střetl kamion s osobním vozem. Profi jednotka z Kaplice vyprostila z auta řidičku. Po ukončení záchranných prací jsme následně pomohli s vytažením kamiónu zpět na komunikaci. Zásah jsme ukončili v poledne," informovala Matějů. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky doprava, nehoda, kamion, osobní automobil, Kaplice, Kardašova Řečice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Kaplice a Kardašovy Řečice se střetly kamiony s dalšími vozidly, hasiči museli řidiče z aut vyprostit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.