Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Při dopravních nehodách na jihu Čech zemřelo za první půlrok 19 lidí

Při dopravních nehodách na jihu Čech zemřelo za první letošní pololetí 19 lidí. Je to o dva více než ve stejném období loňského roku. V červnu zemřelo při dopravních nehodách na silnicích v Jihočeském kraji pět lidí, o dva méně než ve stejném období loni. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

Nejtragičtější červnová nehoda se stala před týdnem. Při ní 23. června zahynuli na Strakonicku dva motocyklisté při srážce auta a tří motocyklů. Havárie se stala na silnici 141 mezi Bavorovem a Strakonicemi. Automobil se střetl nejprve s protijedoucím karavanem, za nímž jely tři motorky, které automobil srazil.

Dva motocyklisté zahynuli dnes odpoledne na Strakonicku při nehodě dvou aut a tří motocyklů. Havárie se stala na silnici 141 mezi Bavorovem a Strakonicemi.

Celkem se během června stalo 422 nehod, což je o pět více než loni. Při nehodách bylo 13 lidí těžce zraněno, 189 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 35,81 milionu korun, což je pod ročním průměrem. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo v sobotu 22. června, šlo o 25 havárií.

K tragické nehodě došlo dnes v obci Sedlec na Českobudějovicku. Střet kamionu s osobním automobilem nepřežil jeden z řidičů. Záchranáři ho resuscitovali desítky minut.

Od začátku roku na jihočeských silnicích při nehodách utrpělo 68 lidí těžké zranění. Loni to bylo za první půlrok 69 lidí. Za celý minulý rok při nehodách zemřelo podle policejních statistik 47 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS JCK

Štítky ČR, nehoda, automobilová, červen, pololetí, Jihočeský, TABULKA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při dopravních nehodách na jihu Čech zemřelo za první půlrok 19 lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.