Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Doprava na dálnici D3 ve směru na Prahu je omezená, havaroval tam nákladní automobil

Dnes krátce před polednem havarovalo na dálnici D3 nákladní auto. K nehodě došlo za Borkem ve směru na Ševětín. Na místě zasahují všechny složky IZS, probíhají odklízecí a vyprošťovací práce. Provoz ve směru na Prahu je omezený, dálnice je průjezdná jedním pruhem.

„Krátce před polednem došlo k havárii nákladního automobilu na D3 za Borkem ve směru na Ševětín. Silnice směrem na Prahu bude částečně uzavřena. Budou probíhat vyprošťovací a odklízecí práce,“ sdělila mluvčí jihočeských policistů Lenka Krausová s tím, že řidič automobilu byl zraněn.

„Dálnice je po havárii nákladního automobilu průjezdná jedním pruhem. Řidiče žádáme o obezřetnost a dbání pokynů policistů na místě," doplnila Krausová.

Na místě zasahovali také jihočeští záchranáři. Ti obdrželi na Zdravotnické operační středisko nahlášení o nehodě nákladního automobilu na D3 od jednoho ze svědků. Dle informací od volajících sjelo vozidlo do příkopu a v jeho kabině byl muž v bezvědomí, bez známek poranění. K události proto okamžitě vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci s lékařem z Českých Budějovic.

„Muže středního věku z kabiny náklaďáku vytáhli svědci nehody a dle pokynů operátorky linky 155 začali s nepřímou srdeční masáží. Na jejich snahu navázali posádky záchranné služby rozšířenou resuscitací. Zjistili, že muže stihla maligní porucha srdečního rytmu. Po podání defibrilačních výbojů, zajištění dýchacích cest a další léčbě se záchranářům podařilo u pacienta obnovit pravidelnou srdeční akci," popsala zásah zdravotníků jejich mluvčí Petra Kafková. Ta také sdělila, že následně byl pacient transportován na kardiocentrum českobudějovické nemocnice.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením ZZS

Štítky doprava, dálnice, D3, nehoda, havárie, nákladní auto, uzavírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doprava na dálnici D3 ve směru na Prahu je omezená, havaroval tam nákladní automobil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.