Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Postupující práce promění dopravní situaci u budějovické křižovatky Diamant

Již déle než měsíc pracuje ŘSD na úpravě frekventované křižovatky Diamant v Českých Budějovicích. Nyní se nutná dopravní omezení promění tak, aby umožnila další postup prací. Od čtvrtka 17. října se například zcela uzavře sjezdová větev na Globus a otevře odbočení na Linz a Dolní Dvořiště.

Dopravní omezení spojená s přestavbou mimoúrovňové křižovatky Diamant v Českých Budějovicích se ve čtvrtek 17. října zásadně promění. „Sjezdová větev ze silnice I/3 (Strakonická) na silnici I/20 ve směru na Globus bude zcela uzavřena a provoz bude v tomto směru veden provizorním odbočovacím pruhem. Současně s tím už bude opět možné levé odbočení ze Strakonické ulice ve směru na Linz a Dolní Dvořiště,“ sdělil mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Dopravní omezení spojená s přestavbou mimoúrovňové křižovatky Diamant v Českých Budějovicích se ve čtvrtek 17. října zásadně promění.

Doplnil také, že díky změnám už řidiči nebudou muset využívat objízdnou trasu přes kruhový objezd u Globusu. V prostoru křižovatky pak bude provoz ve směru od Dlouhé louky na Globus sveden pouze do jednoho jízdního pruhu.

„Provoz bude i nadále řízen pomocí světelné signalizace a nemělo by tak docházet k přílišným dopravním komplikacím,“ ujistil Koloušek. Úplné zprovoznění řešeného úseku je nadále plánováno na první polovinu listopadu.

Stavební práce na mimoúrovňové křižovatce silnic I/3 a I/20 začaly v pondělí 9. září. Po jejich dokončení dojde v některých částech k rozšíření jízdních pruhů z jednoho na dva. Kompletně otevřená a průjezdná by měla být křižovatka 6. listopadu.

Práce pro ŘSD realizuje společnost STRABAG Silnice za 16 milionů korun. Od zahájení prací by k zprovoznění stavby mělo dojít během 58 kalendářních dní.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením ŘSD

Štítky diamant, české budějovice, řsd, křižovatka, oprava, doprava, omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postupující práce promění dopravní situaci u budějovické křižovatky Diamant  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.