Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nákup jízdenek do MHD usnadní mobilní aplikace

Žádné házení drobných do automatu, aby vám vytiskl papírový lístek. Pokud jste majiteli chytrého mobilního telefonu, už brzy budete moci využít aplikaci k nákupu jízdenky do MHD. Službu spustí Dopravní podnik města České Budějovice od 1. října letošního roku.

Mobilní aplikace Sejf bude fungovat v operačních systémech iOS, Android i Windows Phone a v její nabídce budou všechny jízdní doklady budějcké městské hromadné dopravy - na 20 minut, jednu hodinu, celý den i sedm dní. Například nejžádanější dvacetiminutová jízdenka bude stát tradičních 13 Kč.

„Vloni jsme sice slibovali, že se pokusíme elektronickou jízdenku zlevnit, ale při jednání s mobilními operátory prostřednictvím našeho dodavatele bylo prakticky nemožné dojít k nějaké dohodě,“ komentuje cenu jízdenek zakoupených přes nový distribuční kanál místopředseda představenstva Dopravního podniku města České Budějovice Slavoj Dolejš.

K pořízení jízdenek přes mobilní aplikaci bude nutné mít patřičný finanční obnos ve své virtuální peněžence, kterou bude možné dobíjet hned několika způsoby, nejsnáze prostřednictvím platební karty. Získané potvrzení o platbě bude sloužit jako jízdní doklad, kterým se cestující prokáží revizorovi.

„Před dvěma roky jsme zakoupili zařízení, které umožňuje kontrolu jakékoliv technologie. Dopravní podnik tedy nebude muset vynaložit žádné další prostředky, cestujícím s touto aplikací bude stačit mít připojení na internet. Podle našeho zjištění se jedná o bezpečnější způsob nákupu jízdenky,“ doplnil šéf českobudějovického Dopravního podniku s tím, že v současné době už funguje systém SMS jízdenek.

Štítky MHD, mobilní aplikace, nákup jízdenek, Dopravní podnik města České Budějovice, městská hromadná doprava, dopravní společnost, České Budějovice, Android, iOS, Windows Phone

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nákup jízdenek do MHD usnadní mobilní aplikace  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.