Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na silnicích je břečka nebo ujetý sníh

Na jihu Čech napadl přes noc sníh, ale všechny silnice jsou podle krajské správy a údržby silnic se zvýšenou opatrností sjízdné. Zejména na Šumavě a v Novohradských horách je na vozovkách po chemickém ošetření břečka, na inertních úsecích leží zbytky sněhu po pluhování.

„Bez zimní výbavy nevyjíždějte,“ varují cestáři. Dohlednost je někde snížená vlivem srážek. I na dálnici D3 musí řidiči po ránu počítat s komplikacemi, vozovka je ve směru na České Budějovice kluzká.

Podle hlášení z profesionálních meteorologických stanic nejvíce mrzne na šumavském Churáňově, kde je minus 12 stupňů Celsia a sněží. Na Šumavě v noci teplota klesla až k minus 24, třeba na Rokytské slati.

Sněhové přeháňky jsou také na jihočeské části Českomoravské vrchoviny, tedy na Jindřichohradecku a Táborsku. Hlavní tahy na Strakonicku a Písecku byly časně ráno převážně suché a vymrzlé, před osmou hodinou ale začalo na některých místech vydatně sněžit.

Přes den bude podle meteorologů zataženo až oblačno se sněžením nebo se sněhovými přeháňkami. Večer budou srážky ustávat a oblačnosti bude ubývat. Nejvyšší denní teploty minus sedm až minus čtyři stupně Celsia, na Šumavě kolem minus deseti. Na horách se budou místy tvořit sněhové jazyky.

Zdroj: ČTK

Štítky sjízdnost, dopravní situace, Jihočeský kraj, silnice, Šumava, Česko, Novohradské hory, České Budějovice, Churáňov, Rokytská slať, Českomoravská vrchovina, okres Jindřichův Hradec, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na silnicích je břečka nebo ujetý sníh  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.