Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Skutečně uleví Koridor MHD dopravě v Budějcích?

„Je to super, konečně se dopravě v centru Budějc uleví!“ - „Je to na nic, dopravu v Budějcích to ještě zhorší.“ Značně protichůdné názory veřejnosti i odborníků provází postupné zveřejňování plánů na takzvaný Koridor MHD České Budějovice, v rámci Integrovaného plánu organizace dopravy.

Dominantním záměrem plánu koridoru je odlehčení dopravou nejvíc zatížených kritických míst, zejména v oblasti ulice Na Sadech, Husovy ulice a Rudolfovské. Dále má plán zvýšit komfort cestování v MHD a „přilákat“ tak nové cestující, kteří zatím dopravu do zaměstnání nebo za zábavou řeší individuálními výjezdy osobními vozy.

Jaké zásadní změny projekt představuje? Vytvoření takzvaných preferenčních pruhů pro vozy linky číslo 3, přesun některých autobusových zastávek – tedy vytvoření lepších přestupových bodů a také změny v průjezdnosti některých budějckých ulic. Konkrétně je v plánu zákaz odbočení do Rudolfovské ulice z křižovatky Na Sadech a také zákaz odbočení z ulice Na Sadech do Husovy ulice.

Už v roce 2012 by měly být realizovány nové zastávky MHD v Žižkově ulici, u parčíku se známou sochou Jana Žižky a na protilehlé straně. Zrušena naopak bude zastávka u VŠERS a nově vytvořena zastávka u Domu služeb.

Postupně v dalších letech budou realizovány další změny, například nové bezbariérové přechody pro chodce u nádraží, úpravy zastávek i značení na Mariánském náměstí a další změny.

V souvislosti se zveřejněním těchto plánů na webu magistrátu se ozvaly mnohé kritické hlasy, které poukazují na možné komplikace, které by mohl projekt způsobit – zejména vyšší zatížení dopravou v Mánesově ulici, na Senovážném náměstí i v dalších lokalitách.

V reálu patrně tyto hlasy zazní na veřejném projednávání záměru, které se koná dnes, to znamená v úterý 29. května od 17 hodin v zasedací síni budějcké radnice.

Zdroj plánku: www.koridormhd.cz

Štítky České Budějovice, doprava, městská hromadná doprava, Na Sadech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Hájíček

Pro doplnění informací.... http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012052801

Úterý, 29. května 2012, 11:42Odpovědět

Tomáš Hájíček

Aha....takže zákaz odbočení z sadů do Husovky?? Hmm že by zase nějak tunel-holoport ala Popelová-Mott Mc-Donald company malá domu...vše v rámci projektu Zklidňování (rozuměj zprznění) dopravy ve městě a samozřejmě pro blaho lidí....Takže Ivanko, tohle jestli ti projde, tak už si prohlédni dlažbu pod radnicí a vyber si místo pro co nejměkčí dopad.....

Úterý, 29. května 2012, 09:43Odpovědět

Skutečně uleví Koridor MHD dopravě v Budějcích?  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.