Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Stavba nového chodníku ke Kauflandu začala

Požadavek na posouzení dopravní situace v ulici Na Sádkách v úseku od obchodního domu Kaufland k zastávce MHD na Husově třídě řešilo město na popud odboru dopravy a stavebního hospodářství koncem loňského roku.

V místě, kde chybí chodník pro pěší, se totiž stalo několik vážných dopravních nehod. Na základě podnětu náměstka primátora Miroslava Jocha bylo vyvoláno jednání se zástupcem firmy Kaufland Česká republika, na kterém bylo požádáno o finanční spoluúčast.

Byl přislíben finanční dar ve výši 300 tisíc korun na akci Zajištění bezpečnosti chodců na ulici Na Sádkách a 700 tisíc korun na potřeby školství.

„Jsem rádi, že jsme městu České Budějovice mohli pomoci finančními prostředky. Cítili jsme odpovědnost podílet se na bezpečnosti chodců, našich zákazníků, v okolí prodejny Kaufland. Pevně věříme, že toto stavební opatření přispěje nejen k bezpečnosti, ale také vhodně zapadne do zdejší architektonické podoby města,“ říká za společnost Kaufland Michael Šperl.

„Přijetí daru schválili radní koncem prosince loňského roku, poté následovalo uzavření darovací smlouvy a vypsání veřejné zakázky s názvem Oddělení prostoru pro chodce v ulici na Sádkách v úseku Kaufland – Husova třída,“ popisuje jednotlivé kroky směřující k bezpečnosti chodců náměstek primátora Miroslav Joch s tím, že koncem minulého týdne bylo stavební firmě Pradast předáno staveniště a práce začaly v úterý 13. března.

„Technické řešení spočívá v oddělení prostoru pro pohyb chodců od vozovky pomocí vodících stěn CITY BLOC se zábradlím. V místě nezpevněného povrchu bude položen asfaltový beton na vrstvu štěrkodrti. Novým vymezením chodníků vzniknou v řešeném prostoru dvě místa, kde bude nutné převést chodce přes vozovku, proto tady vzniknou dvě nová místa pro přecházení. Celkové úpravy si vyžádají téměř jeden milion korun včetně DPH. Termín dokončení prací je duben 2012,“ dodává náměstek Miroslav Joch.

Napsala Jitka Welzlová

Štítky Kaufland, chodník, Miroslav Joch, Kaufland Česká republika, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba nového chodníku ke Kauflandu začala  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.